Pometaj pred svojim pragom!

8.06.2011

Zakaj se ljudje vtikajo v druge? Če bi vsak najprej pometel pred svojim pragom, bi svet bil veliko bolj lep in čist. Čist v smislu zlobe, zavisti, privoščljivosti in obrekovanj.

Po tem, ko sem že mislila, da zmorem sprejeti nože v hrbet zgolj pozitivno, so me dogodki zadnjih dni tako prizadeli, da moje celotno telo kriči po UMIKU. Vse se upira, še koža se mi je spremenila. Sprememba položaja bi bila najboljše zdravilo. A umika v situaciji, kjer sem sedaj, zaradi posledic na hitro ni smiselno izvesti. Torej je potrebno sprejeti. Razumeti. Odpustiti in dopustiti, da so to, kar so. Sebe pa vzeti pod drobnogled in odpraviti še tiste drobne “viruske”, ki mi znova ustvarjajo dogodke, ki so se mi dogajali že pred desetletji – z drugimi ljudmi, a na podoben način. Odgovor je torej v meni. V mojem ustvarjanju.

A kljub vsemu me je prizadelo. Zaenkrat še nisem odporna na vse hrbtne nože; sploh ker so nekateri pri tem res spretni. Potreba ljudi, da se namesto s sabo ukvarjajo z drugimi, je sicer tudi razumljiva. Tako jim namreč ni treba pogledati sebi v obraz.

A vseeno.

Primernega reagiranja na ruvanje nožev iz hrbta se še učim. Brezbrižno in tiho ruvanje je verjetno še najbolj učinkovito. Še posebej, če ob tem ohraniš mirnega duha. In v mnogih situacijah mi je to že uspelo. Tokrat pa me je zadelo. In zabolelo. Zadeli so tja, kjer me potiho, a kriče, boli že desetletja.

No.

Saj zato pa tudi so.

Da se prebudim še na tem področju. Da se okrepim. Da se postavim na noge. In da postanem odporna tudi na vse nože strupenih misli in dejanj.

Pometanje pred svojim pragom velja namreč za vse ljudi. Torej tudi zame. :)

 • Share/Bookmark

V kategoriji dnevnice, viharji, življenje Tagi: , ,

 

4 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Tam nekje,...  |  8.06.2011 ob 12:40

  Se čist strinjam.

  Ljudje nočejo videti svojih napak oz. se bojijo sprejeti sami sebe in s tem tudi svoje odgovornosti ter umazanije pod pragom.Ker to pač zahteva svoj čas in energijo, zato je lažje soditi in pometati drugim. Kar človek misli, to tudi postane.

  ”Namera je tisto, kar naredi človeka; ne slaboten namen, ampak surova odločitev; ne nezanesljiv cilj – ampak tista močna in neutrudna volja, ki premaga težave in nevarnost. Volja iz človeka naredi velikana.” Donald G. Mitchel

  Lp Plujem :)

 • 2. Don Marko M  |  9.06.2011 ob 12:19

  ignoriranje sicer ni vedno koristno, je pa včasih lahko zelo zdravo… :cool:

 • 3. Plujem  |  11.06.2011 ob 22:39

  Plujem

  Tam nekje,… – Res je. Je pa res tudi to, da so nam drugi ljudje ogledalo. Tisto, kar nas pri nekomu zmoti, počnemo tudi mi – pa četudi “samo” zoper sebe in v “tišini” s svojimi mislimi.

 • 4. Plujem  |  11.06.2011 ob 22:40

  Plujem

  Marko – Molk je dostikrat zlato. Še večkrat pa odlično orožje, če ga znaš pravilno uporabiti. :)

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Junij 2011
P T S Č P S N
« Mar   Avg »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats