Dnevnik Magične Kraljične Mične

19.08.2010

Več kot jasno mi je, da me v Centru, kjer so me zdravili od februarja, zaradi plehkega pristopa nikoli ne bodo zares ozdravili. Njihov pristop je zame uporaben za prvo stopnico. Vse ostale pa bom mogla zgraditi sama. In ko sem se tega pred nekaj tedni jasno zavedla, sem znova začela iskati način samozdravljenja. Vem, da sem o tem že pisala, a stres in vse neprijetnosti, ki so se mi dogajale, so me odvrnile od poti, po kateri sem lanski avgust že hodila.

Danes se na to pot znova vračam. Po dolgih mesecih iskanja sem jo sinoči našla. Čisto slučajno. Vsa barvita na prvi pogled obljublja vse, kar potrebujem.  Zdi se mi, da bom v njej našla tisto, v kar verjamem, tisto, v kar si želim verjeti ter tisto, v kar bom še verjela. :)

Da.

Danes sem se ujela in našla.

Našla  v Čarovniji vitkosti (by Maginja Blinkita). :)

Prevzela me je že s prvimi nekaj stranmi. Način, kako avtorica skozi svoje izkušnje prikazuje pozitivno naravnanost, se mi zdi maksimalno uporaben.

Navdušila me je tudi z razlago, da je problem diet pravzaprav v tem, da preko celega dne razmišljamo samo o načinu prehranjevanja; pa še to ne v danem trenutku temveč za nazaj in za naprej (Blinkita, str. 12). Takoj sem pomislila nase; prav res je bilo tako. Ko so mi v Centru predpisali dieto, sem se naslednje tedne ukvarjala predvsem s tem, kaj bom jedla, kdaj bom jedla in kako bom hrano pripravila, da bo ja v skladu z navodili. Rezultati pa so kljub trudu (pravilni prehrani in rednem gibanju) bili komaj opazni. V primerjavi z drugimi, ki so želi uspehe dvomestnih številk, je bilo mojih nekaj kilogramčkov skoraj neopaznih, čeprav zdravo izgubljenih. A zaradi svojih izkušenj iz preteklosti sem ves čas vedela, ali bolje čutila, da “to ni to”. Da nekaj še manjka.

In manjkal je preklop v glavi. Nisem občutila tistega, kar sem občutila nekaj let nazaj, ko sem se uspešno pozdravila sama. A tokrat se kar nisem zmogla znova postaviti pokonci.

Celo tako sem se prepustila, da nisem zmogla narediti “ščita”, ki me varuje pred vidnimi in nevidnimi. Ko se mi to zgodi, se moje sposobnosti ugasnejo. Kot da več ne zmorem sprejemati še tistega, kar me dela posebno. Zato takrat napol vegetiram. Ne čutim. Ne sebe, ne drugih. Kadar je ekstremno, celo otrpnem. A samo v zavestnem stanju. Podzavest se vse noči trudi, da bi me prebudila. Težke nočne more, strah pred temo in smrtjo, občutek nemoči in osamljenosti. Z vsem naštetim mi je podzavest v zadnjih tednih želela povedati, da je čas, da začnem ukrepati. A nisem.

Ko se je okrevanje po poškodbi podaljšalo, sem se začela zavedati, da je ZNOVA ZADNJI ČAS. In da je sedaj zadnji čas, da najdem pot, ki me bo pripeljala na pot zdravja. TRAJNEGA ZDRAVJA.

Danes sem zato začela. Delati zase in na sebi. A tokrat na drugačen način. Spiritualni način.

Najprej z branjem knjige, ki, kot sem videla med listanjem, ponuja tudi napotke. Eden izmed pomembnih delov čarobne poti, na kateri moraš znova spoznati sebe, je pisanje dnevnika. Ker mi po vseh letih pritiskanja na tipke rokopis ne gre več dobro od rok, sem se odločila, da bom dnevnik, ki sem ga poimenovala “Dnevnik Magične Kraljične Mične” pisala na blogu. Na mojem ljubem blogu, ki je zaradi mojega sestopa s prave poti v zadnjih mesecih precej sameval.

Pisala bom tudi dnevnik v Blinkitini knjigi, ki ima pripravljene strani za vodenje dnevnika. Pripravila pa si bom tudi usnjen rokovnik (kupila bom novega), kamor bom vpisovala svoje najbolj intimne misli, ki jih ne bom želela deliti z nikomer.

Vsekakor se počutim odlično. :)

Polna sem navdiha. Energije. Moči. Želje.

Nekaj k temu verjetno prinesejo tudi jutranje jogijske vaje “Pozdrav soncu” ter prijava na tečaj Tai Chija. :) Večino današnjega navdušenja pa je prinesla Čarovnija vitkosti ter Maginja Blinkita s svojo realnostjo in optimizmom.

 

 • Share/Bookmark

V kategoriji Dnevnik MKM, Magična Kraljična Mična, ezoterika, samozdravljenje, skriti zakladi, tisto moje novo, življenje Tagi: , , , , , ,

 

16 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Gaj  |  19.08.2010 ob 08:23

  Tko na hitro preleteno: ali bi rada shujšala ali zdraviš kaj drugega?

  Drugače pa če prav razumem, zdravljenje ni uspešno?

 • 2. Plujem  |  19.08.2010 ob 10:35

  Plujem

  Gaj – V prvi vrsti zdravim druge težave. Rada bi pa tudi znižala telesno težo (uf, pa sem izustila tudi na blogu), ki je posledica zdravstvenih težav in tega, da sem takšen človek, kot sem. Sedaj poskušam ugotoviti (še bolje: sprejeti) vzroke in verjeti v svojo razlago za vse težave, ki jih imam. Klasična medicina je namreč odpovedala na celi črti. Za njih si številka, brez individualnih značilnosti. In ko njihovi napotki ne obrodijo sadov, iščejo napako v tem, da se “pacient nečesa ni držal”, niso pa sposobni pogledali pod gladino in spoznati resnične razloge za težave. Po več kot pol leta truda lahko jasno rečem, da njihov način zame ni bil uspešen.

 • 3. Gaj  |  19.08.2010 ob 12:34

  Hja, kaj naj ti rečem’? S telesno težo je križ, če je človek že po sorti bolj “močan”. Včasih se je le potrtebno sprejeti (vem lažje reči kot storiti), če seveda teža res ni prevelika. Sicer pa je kdo že kje kdaj srečal žensko, ki ne bi rekla da ima preveč kg? Mal za hec, res me zanima ali imaš res toliko preveč kg, sicer pa veliko moškim niso všeč (pre)suhe ženske. Če pa je prevelika teža posledica bolezni, potem pa je itak potrebno pozdraviti bolezen. Ne vem točno kakšne zdravstvene probleme imaš, morda pa bi ti lahko svetoval nekoga, če želiš seveda, sicer pa ne vem če bi zate bil primeren. Vsekakor ti želim vse najboljše.

 • 4. Plujem  |  19.08.2010 ob 13:06

  Plujem

  Gaj – Nisem take sorte, da bi bila kar “močna”. Kar se tiče tega, da ženske stalno govorijo, da imajo preveč kg, v resnici jih pa nimajo, ti lahko povem, da se nikoli nisem štela med te ženske in da nisem nagnjena k pretiravanju. Da. Treba je pozdraviti bolezen, treba je sprostiti tudi stres in se znebiti vseh neprijetnih spominov. Učinkovito zdravljenje namreč zahteva celostni pristop. Vsaj pri meni, ker so vse tradicionalne metode odpovedale. Hvala za ponujeno pomoč. Si mi mislil svetovati tradicionalnega zdravnika ali koga iz alternative?

 • 5. Gaj  |  19.08.2010 ob 13:18

  Torej sklepam, da sploh nimaš preveč kg. Pa ne se jezit če kej poreveč direkt napišem, sicer pa se seveda tko al tko lohk motim.

  Gre za alternativo, bolj masažo, za nekoga ji sodeluje tudi z zdravniki, sicer pa sam to ni

 • 6. Plujem  |  19.08.2010 ob 13:50

  Plujem

  Gaj – Hm. Se mi je zdelo, da sem dovolj jasno zapisala, kako je glede moje odvečne teže. Res pa je, da nisem po konstituciji “močne” sorte. To so ugotovili glede na sklepe. Če mi lahko naš njegovo ime, bom hvaležna.

 • 7. Gaj  |  20.08.2010 ob 08:37

  OK, ti sporočim na elektronsko pošto.

  Ha, ha, sej bi te vprašal kolk je tvoj ITM, pa se ne spodobi :)

 • 8. Plujem  |  20.08.2010 ob 09:43

  Plujem

  Gaj – Hvala, da mi boš poslal informacijo. Kar se težav s težo tiče, se pa meni ne zdi nič smešno. Vsaj zaenkrat še ne. (:) ) Sploh pa ne vem, zakaj bi tako rad vedel, ali imam res odvečno težo. In glede na to, da praviš, da dokaj redno prebiraš moj blog, si verjeto opazil, da ne pretiravam in dramatiziram dejstev.

 • 9. Gaj  |  20.08.2010 ob 09:58

  Ej, ne jemli tega osebno in preveč resno. Naj obrazložim: gre samo za to, da moja ljubljena tudi nekaj jamra o kg, meni pa se zdi naravnost krasna, no sajj bi mi bila krasna tudi če bi mela kak kg manj, samo res pa ne vem komu so všeč pretirane suhice :) Pa itak je to drugotnega pomena v ljubezni.

 • 10. tolmun  |  22.08.2010 ob 11:33

  Me veseli, da si odkrila prijem, ki deluje. Problem je namreč v tem, da ko smo v stanju bolečine, smo ves čas preokupirani le z bolečino in s svojim neprijetnim počutjem. Zato so naše misli ujete v začaran krog ukvarjanja z bolečino, ki kot rezultat prinese še več bolečine.

  V takem stanju je potrebno kar nekaj zavedanja, da človek neha prilivati olje na ogenj bolezni, pač pa preusmeri večino svoje pozornosti na to, kako bi se počutil v stanju dobrega zdravja. To je nujen korak za preobrat situacije.

  Podobno kot če gremo v trgovino in hodimo mimo polic in govorimo tega nočem, tega nočem in tega nočem in pridemo na blagajno s praznim vozičkom (ali pa je v vozičku samo roba, ki je nočemo). Moramo si temeljito razjasniti, kaj resnično hočemo (da to kasneje najdemo na policah življenja in položimo v življenjski nakupovalni voziček) — in če je to zdravje, razmišljamo in se vživljajmo večinoma le v to, kako se počuti zdrav človek in se izogibamo razmišljanju o bolezenskih simptomih.

  Zdravniki nam pri tem (nehote) dostikrat zasejejo slabo seme – preko njihovih raziskav nam dajo vedeti, kako zelo bolni smo – in potem smo res, ker smo ponotranjili njihovo strokovno mnenje. Zato se mora človek zavedati, kakšne misli in občutke spusti v svoje energijsko polje, pred vsem ostalim pa se energijsko .

  Bolečine so se v telesu kopičile in zgoščale dolgo časa, delno so vzrok stresni in boleči občutki ter misli, delno neustrezna prehrana. V takem stanju je potrebno telo osvoboditi nakopičenih bolečin čimbolj celostno (čimveč izgubljene in razpršene energije ponovno zgostiti). Ko se uriš v jogijskih položajih, pozorno opazuj, ali ob iztezanju (stiskanju, proženju) v določenem položaju občutiš bolečino. Če da, je to zate znak, da je potrebno na tem delu telesa delati toliko časa (tedni meseci..), dokler bolečina popolnoma ne izgine in jo nadomesti občutek notranje moči in energiziranosti.

  Ob izdihu položaj blago z občutkom stopnjuj (tedaj se iz oči v oči soočaš z lastno nakopičeno bolečino in jo razpršuješ), ob vdihu za malenkost popusti iztezanje, da si telesni organ ali mišica oddahne. Za vse to ne rabiš hudih priprav – ko imaš nekaj minut časa (lahko tudi sede za delovno mizo ali leže v postelji…), aktiviraš iztezanje (pritisk ali proženje) določenega dela telesa, za katerega veš, da potrebuje notranjo moč – to so zate minute zdravljenja.

  Če iz tega ne narediš »diete«, pač pa ti to pomeni čas olajšanja, kjer se telo osvobaja nakopičenih napetosti, bo zadeva postajala čedalje bolj prijetna ter trajna in rezultati bodo kmalu vidni. Moč in zdravje se bosta vrnila v telo (ki zdaj obvlada razprševanje notranjih napetosti) in psiha bo temu po enakem vzorcu sledila in pritegnila nove (=novemu počutju ustrezne) situacije v tvoje življenje.

 • 11. Plujem  |  23.08.2010 ob 23:19

  Plujem

  Gaj – No, verjetno sem že malo naveličana vseh ljudi, ki bi na vsak način radi izvedeli, koliko imam kg. Kot, da to karkoli spremeni. Ničesar. Jaz sem jaz, sedaj in tudi kot sem čisto fit. Sem pa vesela, da se razumeta. Naj vama bo lepo. :)

 • 12. Plujem  |  23.08.2010 ob 23:23

  Plujem

  Tolmun – Odlično zapisno, z veliko zelo uporabnimi nasveti. Bom poskusila. Sem si pa sedaj vzela čas in si prebiram knjige starih tibetanskih modrecev. Zanimivo in zelo uporabno. Prepričana sem, da bo uspešno, ker sem se tako odločila. :) Hvala za sposbudo. Tudi tebi želim vse lepo.

 • 13. tolmun  |  24.08.2010 ob 09:41

  Še ena koristna povezava, ki je bila skupaj z besedilom odrezana iz mojega prejšnjega komentarja. »Zato se mora človek zavedati, kakšne misli in občutke spusti v svoje energijsko polje, pred vsem ostalim pa se energijsko dobro zaščiti (http://www.youtube.com/watch?v=neUIgesnnLg).« Če jo še enkrat odreže, poišči na youtubu: iskalni niz »Stewart Swerdlow – Jezik Hipersvemira (2.dio) 6/9« V tem 10-minutnem videu obstaja kar nekaj dobrih nasvetov za energijsko zaščito – dejansko je celotno predavanje zelo poučno. Predvsem se moraš zavedati nečesa: ko o sebi na blogu nanizaš veliko podrobnosti, s tem odpiraš svoje energijsko polje. Odprto energijsko polje je kot med za druge (je zelo vabljivo – to je razlog, da so trači tako zanimivi) in prej ko slej se zgodi vrtanje po odprtinah, kar ni najbolj prijetno. Čeprav izgleda, da so vse skupaj samo črke na virtualnem ekranu, gre dejansko za miselno fokusiranost(energijo), ki jo nekdo skuša usmeriti vate. In več ko je identifikacijskih podatkov o tebi zapisanih, več je odprtosti v tvojem energijskem polju, lažje te je v nevidnem prostoru locirati in posledično ti bo zunanji vpliv segel globlje. Zato je zaščita tako zelo pomembna. In zato tudi raje dvakrat premisli, preden javno zapišeš neko podrobnost o sebi. Moje mnenje je, da je po forumih in blogih bolje pisati o svojih spoznanjih kot o svojih lastnostih – torej drugim v razrez in brušenje postaviti svoje ugotovitve in ne notranjosti svojega bitja. Lepo se imej.

 • 14. Plujem  |  24.08.2010 ob 11:55

  Plujem

  Tolmun – Pri prejšnjem komentarju nisem dobila linka; najverjetneje zaradi dolžine teksta. Sedaj je.

  Zelo zanimivo temo si odprl/a. Res nisem še razmišljala o tem, da s tem, ko sicer prikrito zapišem o sebi, odpiram svoje energijsko polje drugim. Sem pa o tem začela azmišljati sedaj. Sploh o zaščiti. Pa tudi o tem, da besede oblikujem v zapis svojih spoznanj in ne svojih lastnosti. Si bom v miru pogledala posnetek na Youtubu.

  Se zahvaljujem za nasvet. (S)mej se. :)

 • 15. Gaj  |  3.09.2010 ob 07:54

  Plujem pravi: “Jaz sem jaz, sedaj in tudi kot sem čisto fit.” To vidiš so besede in če to tudi drži resnično (vsaj zame vem, da je kaj zelo lahko reči, težje pa je to udejaniti, torej resnično sprejeti in tako čutiti) je super. Sicer pa moramo stalno delati v to smer.

 • 16. Plujem  |  5.09.2010 ob 23:02

  Plujem

  Gaj – V sebi sem jaz vedno jaz. Je pa res, da pomanjkanje samozavesti in občasni občutki nezadovoljstva lahko pripomorejo k temu, da se kdaj počutim manj sproščeno in bolj zadržano, kot bi se sicer. Ja, se pa strinjam. Stalno je potrebno delati v to smer. :)

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Avgust 2010
P T S Č P S N
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats