Kako pa lahko nekateri preživijo samo z nekaj 100 euri?

11.06.2010

Nerada se spuščam v politične debate, ker me politiki s svojimi izjavami in potezami vedno “nervirajo”, a to, kar se dogaja sedaj, je preseglo tudi meje mojega preziranja, zato sem se odločila, da napišem en “politični” zapis.

Izjava našega veleumnega predsednika vlade, da s svojo plačo ne more preživeti, je žalitev za vse tiste ljudi, ki se kljub trdemu delu in skromnemu življenju zaradi nizkih dohodkov iz meseca v mesec komaj preživljajo in tudi za vse tiste ljudi, ki zaposlitve kljub prizadevanjem ne morejo dobiti.

Nikakor predsednika vlade ne pozivam, da se javno opraviči, ker takšna opravičila ne zaležejo nič. So le suha slama, ki jo klati nekdo, ki ima vsega dovolj. Sploh pa mi grejo razna pojasnila, da je bil predsednik napačno razumljen, da se ni primerno izrazil, da ni tako mislil in podobne “budalaštine” (kar lahko pričakujemo v naslednjih urah s strani predsednika oz. njegovega kabineta) že resnično na živce. Ne samo, da je to nedoraslo, nedozorelo, tudi neumno je.

Pa pravzaprav sploh ni važno, v kakšnem kontekstu je ta izjava bila podana. In izgovor, da denar zapravi za reprezentanco, je plitek. Vsi vemo, da si “ta zgornji” znajo napolniti žepe; če ne z denarjem pa z dobrinami, ki običajno pomenijo največ. Denar je namreč le “izum” ljudi, ki so sebi in ostalim želeli postaviti neko ceno.

In tisti, ki so njegovo izjavo izkoristili za svojo promocijo in Pahorja sedaj ogorčeni javno pozivajo, da se opraviči, so od predsednika vlade drugačni le v tem, da se jim ni “zareklo”. Sicer so pa v večini enaki, razvajeni in visoko leteči snobi.

Resnično bi privoščila vsem našim  veleumnežam, ki oblikujejo naše življenje v Sloveniji, da vsaj za en mesec poskusijo preživeti z zajamčeno plačo (brez dodatkov), od katere marsikdo preživlja sebe in družino. Šele takrat bi dejansko razumeli, zakaj se delavci (in sindikati) tako borijo, da bi se (zajamčene) plače zvišale. Kajti dokler položaj slabo plačanih spremljajo iz svojih udobnih naslonjačev in izza polne mize vsakršnih dobrot ter se ne morejo preživeti z nekaj 3000 in nekaj “fičniki” eurov, ne bodo nikoli razumeli resnične stiske ljudi, ki se dnevno borijo s tem, kaj bodo lahko dali v “lonec”.

Pa nikakor nikomur nisem nevoščljiva, če si lahko privošči več. Vendar pa od tistih, ki  odločajo o “življenju” v Sloveniji, še vedno pričakujem, da bi poleg inteligentnosti, razgledanosti, znanja, morale in dobrih vrednot imeli tudi  posluh in razumevanje za tiste, ki se mesečno preživljajo z nekaj sto euri. A kot kaže, so in bodo moje želje ostale le pri iluzijah, katerih zametki se lahko vidijo le v predvolilnih bojih.

Karikatura najdena na http://www.finance.si/galerije/11/68/recommend.

 • Share/Bookmark

V kategoriji cargo, dnevnice, tisto moje novo, življenje Tagi: , , ,

 

56 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. AcCobra  |  11.06.2010 ob 20:10

  Bojuješ bitko z mlini na veter oziroma si (žal) glas vpijočega v puščavi…

 • 2. GreGa  |  11.06.2010 ob 21:00

  Kapitalizm…pač…

  Kruto je ko se zaveš kaj so eni prpravljeni nardit za € in kako ni nikrakršnega čuta več za sočloveka!!!

 • 3. lordwales  |  11.06.2010 ob 21:25

  Ne afne guncat!

  Glede na stil življenja in plačevvanje reprezentance iz lastnega žepa je pač naš perdcednik vlade omenil, da pač ne gre skozi. On pač ne more okoli tekat v zašvicani majici, po možnosti dobljeni zastonj na nagradni igri naših številnih podjetij.

  Daleč od žalitve…………… Sicer pa s ed alegalno denar zaslužit na 1000 načinov, kar dokazujem tudi sam. Dela se ne išče, delo se dobi.

  Kako sem že večkrat povedal

 • 4. pitija  |  11.06.2010 ob 22:12

  Res sramota,da kaj takega izjavi predsednik naroda,ki je skoraj v celoti obubožan, brez dela in brez sredstev za golo preživetje. Nobeno opravičilo ne bo pomagalo. Takoj bi moral odstopiti in celotna vladna struktura,ki ni nič drugačna. Nesposobni so nas, delovno in zaenkrat preveč potrpežljivo ljudstvo pripeljali v popoln bankrot. Pa ko bi res imel samo 3.000,ampak ima še veliko,veliko več, to je le osnovo povedal. S 3.000 se ne moreš oblačiti pri Armaniju, Dolce gabana, Rolex in še marsikaj, kar navadni ljudje še slišali nismo. Se vidi, da prazna glava res ne more nič drugače izjaviti. Odstopi naj, pa saj vem, da je težko oditi od polnega korita.

 • 5. JMarko  |  11.06.2010 ob 22:23

  Se strinjam z zapisom. Tale je bila res zelo, zelo politična izjava in v tem času neprimerna. Edino manjka še, da imajo dohodek primeren odgovornosti, ker vemo, da te sploh nimajo, niti si jo ne želijo imeti, pa vseeno odlično živijo. Naj poudarim, da to velja za vse politike in vse, ki pridejo v vlado in na najvišje mesto vladajoče garniture. Čisto vse, ki pridejo na vrsto. Sem pa prepričan, da eni hitreje nekaj izjavijo, kot jim kapira um, vendar potem ni rešitve. S pisateljico sestavka se ne strinjam le v tem delu, ko piše, naj poizkusijo živeti z delavsko plačo en mesec. Poizkusijo naj živeti najmanj 6 mesecev do 1 leta. In če jim zmanjka denarja, naj ne jemljejo tega s kupčka, ki ga imajo, ampak naj potrpijo, da prejmejo naslednjo plačo. Glede njihovega dela, sem že večkrat napisal. Vsem politikom in vsem vladajočim v poziciji, opoziciji in na drugih takih mestih, bi jim dal takoj za osnovo delavsko plačo. Kdorkoli bi naredil kaj več za državljane, kot da se le medsebojno obkladajo in podtikajo razne spletke, bi svojemu uspehu primerno dobil večjo plačo, z dobrim delom pa bi lahko dosegel sedanjo plačo. Kajti te si nikakor z današnjim delom ne zasluži noben politik , vsekakor pa jo vsi radi vzamejo. Vsi, od pozicije, do opozicije. In pa, kdor ne obvladuje svoje misli in ima hitrejši jezik, naj najprej prešteje saj do 50 in šele nato da izjavo, ki bo primerna tako času, kot stanju v državi. Politike pa bom začel spoštovati šele od takrat dalje, ko bodo uvedli osebno odgovornost, obvezno prisotnost na delu (zdaj velikokrat prazen parlament, kar si delavec že od nekdaj ni upal narediti v tovarni, kaj šele pri privatniku) in ko bodo začeli delovati skupaj za naš boljši jutri, ne pa se hodili v parlament naslajat na opazkami in brezveznim besedičenjem v smislu, kdo bo koga bolj in kdo bo pri svojih zafrustriranih izpadih izpadel bolj pameten. Drugače pa resnično zelo žalostno, da nekdo, ki ve, da nekateri ne dobijo za svoje dobro opravljeno delo niti plače, ali je ta tako nizka, da ni ne za preživet ne za crknit, pa sam ne more priti skozi mesec s par tisoč euri. Čeprav se ve, da več imaš, več zapraviš, vendar je potrebno takim, ki imajo veliko, malce paziti na svoj jezik in se primerno stanju v državi tudi izražati. Potem bi lahko rekli, da imamo vsaj intiligentno vodstvo in politike. Pa da se zastopimo, mene ne moti nihče, ki s svojim dobrim delom zasluži veliko denarja. Če dela dobro in kvalitetno, si ga sigurno zasluži. To pa nikakokr ne zaslužijo politiki in v našem parlamentu v trenutnem stanju.

 • 6. proletarec  |  11.06.2010 ob 23:20

  Leta 1990 ,… v drugih časih,..pa ste vis pljuvali po socializmu. Ni bil problem v sistemu; Problem je bil v LJUDEH!

 • 7. Dominik  |  11.06.2010 ob 23:39

  mogoče so tej ljudje (sedanja pa tudi prejšnje vlade) dali kakšno šolo več skozi. pa ne zato ker so oni imeli pogoje za to. mogoče zato, ker so imeli točno zastavljen cilj pred sabo.

 • 8. pepi65  |  12.06.2010 ob 00:27

  Pri nas manjka samo ta način kot je v tujini v kapitalizmu. Ko si na vrhu si na vrhu, če pa zaribaš (pa teh ni malo) padeš na dno .in izgubiš vse. Vrnitev med elito je zelo zelo težka, ker ko imaš denar so vsi tvoji “prijatli”, z dna se pobijaš s težavo. Pri nas pa je pač tako,da ko si zgoraj, si tam, pa če zaribaš, uničiš ali zaigraš poneveriš, ukradeš si še vedno tam, ne padeš na dno ampak greš morebiti na višje ali pa v zakulisje.Pa vendar si še vedno tam.Tvoje imetje pa ostane tvoje, pa čeprav si ga pridobil verjetno na nelegalen način. Tudi s plačo okoli 3000 € si ne moreš privoščiti tega kar si oni.

  Pa praviš za en mesec naj probajo, ne ne, trauma se stopnjuje in to ne iz dneva v dan v enem mesecu, temveč iz meseca v mesec, leta. Navadna raja, ki je na dnu doživlja take traume, frustracije, zapirajo se vase, , to si naši vladniki verjetno ne bodo moglim nikdar predstavljati. Oni sami so verjetno iz takih družin, ki so jim nudili vse, boljše šole, ali pa so takrat s poznanstvi urejali njihove ocene v šolah, jih usmerjali, pa čeprav se za to ni sam niti malo potrusdil.

  Škoda , Nas Slovencev je vedno manj, pa še to peščico delajo neumno, kaj bo ko nas več ne bo, ko nam ne bodo več mogli kaj vzet. Ali bomo še samo tisti ki bodo kazali za nami in govorili ” Glej, to pa je Slovenec” ne pa” to je pa revež”,. Ime Slovenec bo kmalu dobilo drug pomen.

 • 9. pepi65  |  12.06.2010 ob 00:36

  Slovenci si zakega konca nismo zaslužili!

  Slovenci so znani kot delaven priden in marljiv narod, tako pri nas kot v tujini.

 • 10. kastiljo  |  12.06.2010 ob 01:04

  kastiljo

  Res so “reveži” tile naši politiki.

 • 11. zoran  |  12.06.2010 ob 05:23

  ne.predsednikova izjava je bila neprimerna.Občasno se mi dozdeva,da izgubi kompas.Pa kaj zavraga je iskal pri Jorasu?Vrtijo ga kot marioneto.

 • 12. mirc  |  12.06.2010 ob 06:25

  Pahor podrazi vse kar se je možno, pa še boš vedno preživel, 6000 € plače + 3000 € dodatkov. Res imamo vlado, ki je slabo plačana, saj bo sedaj še neki arbiter taco zravn pomoliu, za tako majhne denarce 1/2 milijona. Vlada rabi denar, raja pa daje. Za to ni opravičila !

 • 13. marjan  |  12.06.2010 ob 08:09

  dau bi mu 400 evrou pa da vidim če bi mesec dni preživel, baraba

 • 14. chef  |  12.06.2010 ob 09:46

  chef

  Jaz pa verjamem, da ga reprezentanca zjebe. Danes že vsaka malo boljša večerja košta od 40 do 50 EUR na osebo navzgor.

  Seveda pa to ne opravičuje njegove izjave.

 • 15. LUKA  |  12.06.2010 ob 10:15

  S tem ko je priznal da ne more preživet s 3000 eur plače in da živi od prihrankov je samo pokazal kako nesposobna je vlada narediti boljši jutri. Kajti če živi od prihrankov pomeni da so prejšnje vlade v katerih je bil zgolj “senca” bile boljše, sploh če pogledam iz vidika, da si je lahko nekaj denarja celo prihranil in s katerim sedaj živi. Hvala bogu za mojih 625 eur s katerimi preživim, ker očitno s 3000 eur nebi mogel :-) ))

 • 16. Luka  |  12.06.2010 ob 10:18

  Resno se sprašujem kaj je z našo vlado za vsak zakon sprašujejo dotične množice,ki pa sevedi niso za spremembe.Kaj sprašujete študente katere ste naučili samo kake pravice imajo dočim o dolžnostih ne vejo nič! Pahor nehi se pogajat z temi izkoriščevalci sistema saj IZOBRAZBA ni pravica ki jo zahtevaš ampaj je dobrobit za tvoje nadaljne življenje ki si jo pa moraš pridobit! Prvo ti parlament razbijejo poli vam pa še pogoje postavljajo pa to je za ponoret.Ukinit vse študentske servise ter razkrinkat to zasluškarsko študentsko srenjo in vse kar tiče študentskega dela prenest na zavode za zaposlovanje! Naj se mal pozanimajo okrog v drugih državah kako imajo urejeno glede šolanja in plačevanja ter brezplačnih obrokov ki jih mularija meče vstran mnogi pa nimamo niti za kruh!

 • 17. bojan  |  12.06.2010 ob 10:25

  najhuje kar se lahko zgodi je, da politiki izgubijo stik z realnostjo in to se je našemu manekenu zgodilo, kljub tvezenju o njegovi katri, ki jo kao vozi, je izgubil kompas, kar je za sedanjo situacijo v državi tragedija brez primere

 • 18. Truba  |  12.06.2010 ob 10:38

  @lordWTFwales – glede na to, da očitno nimaš kaj pametnega povedati in v odsotnosti vsake zdrave pameti in občutka, bi lahko bil večkrat tiho !

 • 19. quazar  |  12.06.2010 ob 11:06

  Človek, ki je v stalnem stiku z ljudmi in deluje na nekoliko višji ravni pač ne more okoli hodit oblečen kot delavec v tovarni ali kmet na polju. V tem svetu je izgled pač zelo pomemben, posledično pa so kvalitetni izdelki cenovno temu primerni. No pa saj ne gre samo za izgled. Meni se zdi logično, če študiram in znam še enkrat več kot povprečni Slovenec in sem element v podjetju ali politiki, ki je težko zamenljiv, da bom potem lahko tudi užival in si privoščil določene stvari, ki si jih povprečni Slovenec ne more. Seveda pa je tu meja med pretiranim luksuzom in pa robom preživetja. Po pravici povedano, je premierjeva plača dokaj mizerna, ampak, glede na rezultate, si še tega ne zasluži. Niti on, niti kdo drug v politiki. Zato pa se strinjam z Markotom – vsak politik bi si moral prislužiti svoj kos pogače. In to ne z lobiranjem in prilizovanjem starejšim uveljavljenim kolegom, temveč z rezultati! V Sloveniji opažam dve vrsti ljudi – tiste, ki nergajo čez vse kar jim ni prav in bi radi odstavili vsakega, ki reče kaj proti njim in take, ki dejansko pomislijo na probleme naše družbe in imajo konkretne ideje in zamisli, kako izboljšati sistem. Čudi me, kako je možno, da se ta kopica ljudi v teh 20-ih letih še ni zorganizirala v neko skupnost, ki bi ali konkurirala politični smetani ali politiko celo ovrgla. Saj konec koncev, zakaj sploh rabimo politike? Zato da manipulirajo z množico? Sam ne vidim konkretne koristi od njih. Ministrstva za katere so odgovorni, bi morala pripadati strokovnjakom, ne telebajskom iz raznih družboslovnih fakultet. Če bi vse stvari stale na pravem mestu, manipulacija množic sploh ne bi bila potrebna, kajti prostora, denarja in veselja je dovolj za vse na tem ljubem planetu.

 • 20. A.N.  |  12.06.2010 ob 12:01

  lordwales, oprosti ampak ti si bedak…Mene prov zanima kaj ti delaš pa kdo ti je zrihtal službo pa kolk maš plače pa kolk maš dopusta pa do kdaj maš zagotovljeno službo…Ko se boš zavedal da je v Sloveniji postala iluzija, to da bi delavec v tovarni dobil pošteno plačo za opravlejno delo, ki ga je storil, potem se lahko začneš oglašati, pred tem pa bo bolje da obmolkneš…

  JMarko in pitija, se strinjam z vama…

 • 21. Anze  |  12.06.2010 ob 12:28

  Meni se izjava ne zdi neokusna in času ne primerna. Za predsednika vlade se mi zdi 3.000€ neto malo. Sploh glede na to, da je to služba za določen mandat. Glede na odgovornost in izpostavljenost funkcije, dvomim, da bi bil vsak pripravljen sprejeti tak položaj zaradi plače. Bolj problematične se mi zdijo plače drugih zaposlenih v javnem sektorju, ki prejemajo še dosti višje. Direktorji zdravstvenih domov, ki so v vsakem malo večjem kraji, direktorji bolnišnic, ustavni sodniki…..

 • 22. Don  |  12.06.2010 ob 15:12

  Ker težko preživi iz meseca v mesec s 3-mi tisočaki, bi mu jaz dala zajamčeno plačo.Z njo bi lažje – kot večina Slovence.

 • 23. željko  |  12.06.2010 ob 15:37

  aja pa pozabo je povedat da se prehranjuje za 2,5 € za kar navadni dobimo kako štruco kruha. Res je ubogi lahko bi organizirali akcijo pomagajmo Borutu in mu primaknili da bo lahko preživel.

 • 24. aneri  |  12.06.2010 ob 18:17

  Strinjam se z LordWales in z JMarko. Jaz grem v službo v kavbojkah, natikačih,majčki….šik obleka ni potrebna. Res pa je, da v službo hodim vsak dan, ne spim, ko govorijo drugi, odgovarjam za svoje delo. Invem, da je plača zaslužena in HB zanjo. Je redna in samo malo manjša od povprečne. Kaj pa boste rekli na tole, da zdaj je minimalna plača 562€. Ogromno je ljudi, ki jo komaj dosežejo. In vas sprašujem: ali veste, da ti reveži ne dobijo nobenega gotovinskega kredita v banki? Zato, ker bi morali imeti vsaj 100€ več, ker jim za življenje mora ostati 562€. To je bil tudi novi zakon, ki je skrit v najnovejšem zakonu o plačah in o katerem se nikoli in nikjer ni govorilo na glas. To me boli bolj kot predsednikova izjava. Ker revež bo sedaj še večji revež!!!

 • 25. lovček  |  12.06.2010 ob 19:04

  Prejšnji komentator je že vse pametno povedal, tako da ni kaj za dodat , samo zanima me kako po lordWalesu in po njegovih 1000 načinih prideš do dela ki te sam najde in do denarja. Če lahko naj to še enkrat razloži nam, ki smo brez denarja. LP

 • 26. Maj  |  12.06.2010 ob 21:04

  Predsednik vlade ima ogromno enih sestankov in, če vse stroške kosil, kavic, pijačk plača sam ni prav nič čudnega, da mu nič ne ostane. Če bi se vsi v tej državi zgledovali po Pahorju, bi imela ta država velik proračunski presežek in najnižje davke na svetu saj bi država res imela le minimalne stroške, stroške za reprezentanco bi pa lahko kar ukinili.

  Ampak žal imamo prvega in zadnjega predsednika vlade, ki je tako neumen, da si vse plačuje sam.

 • 27. David  |  12.06.2010 ob 21:27

  Kako pa lahko nekateri preživiMo samo z nekaj 100 euri?

  Tak naslov bi bil boljši. Po naslovu dobim vtis, da pišeš o neki drugi “vrsti” ljudi. :(

 • 28. Maj  |  13.06.2010 ob 10:17

  Točno tako kot pravi Anze. Sramotno je, da predsednika vlade po plači zlahka prekosijo vsi direktorji kakšnih javnih zavodov, ki praktično nimajo nobenega dela in odgovornosti.

  Plača predsednika vlada bi morala biti najvišja možna v vsem javnem sektorju in ga ne bi mogel noben direktorček prekositi, niti direktor kakšne firme v lasti države.

 • 29. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:00

  Plujem

  AcCobra – Ja. Vem. Ampak…nekje je potrebno začeti. Prepričana sem, da bi lahko ljudje marsikaj spremenili, če bi le zmogli nesebično stopiti skupaj.

 • 30. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:03

  Plujem

  GreGa – Se strinjam, ja. Prav žalostno je, kako se izgubljajo vse tiste stvari, ki so ljudem včasih pomenile največ.

 • 31. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:06

  Plujem

  Lordwales – Več kot jasno je, da si moraš razjasniti marsikatero zadevo. Predlagam pa, da najprej začneš pometati lastno dvorišče.

 • 32. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:10

  Plujem

  pitija – Tudi če bi sedanja vlada odstopila, sem prepričana, da bi naslednja počela prav enake, če ne še slabše reči. Vprašanje pa je, kako javno bi njihovo početje bilo. Trenutnemu predsedniku se v primerjavi s prejšnjimi pač večkrat kaj zareče. Prejšnji so pri tem bili pač malo bolj spretni. Sicer so pa, vsaj z mojega vidika, vsi enaki; sebični, egoistični in gledajo le na svojo korist.

 • 33. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:18

  Plujem

  JMarko – Res bi morali z delavsko plačo živeti nekaj mesecev, vendar bi jih večina že po enem mesecu bila na robu preživetja. Tvoja ideja o višini plače, je pa odlična. Žal pa v Sloveniji, kjer sta podtikanje in prerekanje politikov postala “pravi hit”, to ni izvedljivo. Zakone namreč oblikujejo ravno tisti ljudje, ki bi jim morali pristriči perutke ter jih naučiti manir, moralnih zakonov in jim privzgojiti vrednote, ki so jih že zdravnaj nekje odložili.

 • 34. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:20

  Plujem

  proletarec – Vedno je problem v ljudeh.

 • 35. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:21

  Plujem

  Dominik – Kaj pa ima to veze s šolo?

 • 36. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:27

  Plujem

  pepi65 – Strinjam se, da življenje na robu preživetja povzroča traume in frustracije, ki se iz dneva v dan večajo. To lahko doživi le nekdo, ki je tam, ki to dejansko živi. Vem tudi, da s tistim mesecem politiki ne bi občutili dejanskega položaja, vendar pa bi morda vsaj za hip spoznali, kako je, ko si kljub trdemu delu privoščiš komaj kaj več kot hrano in prenočišče. Slovenci pa že itak dobivamo drugo podobo. Samo kakšno bolj trač novičarsko stran je potrebno pogledati, pa nam je takoj jasno, v katero smer pluje naša slovenska barka.

 • 37. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:29

  Plujem

  Kastiljo – Oh, ja. Samo ne v denarnici, drugje; čisto zares; vsaj večina.

 • 38. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:30

  Plujem

  mirc – Najlažje je seveda vzeti tistim, ki se bodo pritoževali samo ob domačem ognjišču. Če bi ljudje zmogli delovati enotno, nesebično in pošteno, bi lahko marsikaj dosegli; tudi nasproti politikom.

 • 39. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:32

  Plujem

  marjan – Na način, kot živi sedaj, bi preživel. S tem mislim predvsem na to, da imajo politiki na visokih mestih ponavadi poleg plače pokrite tudi različne materialne stroške.

 • 40. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:35

  Plujem

  chef – Koliko se spomnim, je bilo vedno tako, da so se stroški reprezentance lahko povrnili oz. že v osnovi plačali z računa firme/oz. države v tem primeru. :)

 • 41. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:37

  Plujem

  LUKA – Jaz bi se prej vprašala, od kje ima prihranke in kaj je takšnega počel, da jih je dobil. :)

 • 42. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:44

  Plujem

  Luka – Prva v vrsti bi se morala ravno naša politika vprašati, kaj so njene dolžnosti do slovenskega naroda. Tisto, kar so obljubljali v predvolilnih bojih, so že zdavnaj pozabili. Kar se tiče pa študentov, se pa strinjam. Čas je, da se obrne nov list in da se začnejo stvari spreminjati. A me kar skrbi, če bo sprememba res na boljše. Glede na to, da spremembe delajo tisti, ki bi morali najprej spremeniti sebe in dozoreti, me skrbi, da znajo stvari samo še poslabšati in jih – kot je v njihovi navadi – obrniti v svojo korist.

 • 43. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:49

  Plujem

  bojan – Na trenutke se mi zdi, da je Pahor pričakoval drugačne razmere, ko bo na “vrhu”. Verjetno ni pričakoval, da bo kljub položaju “voden”. Je pa jasno videti, da situaciji nekako ni kos. Mora še dozoreti.

 • 44. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:56

  Plujem

  quazar – Dragi modni kreatorji nikakor ne naredijo veličine človeka in za dobro delo nikakor niso pomembni! Sploh pa; da je človek elegantno oblečen in urejen, ne rabi plačevati tone denarja. Kar se tiče pa plače, je pa pozabil omeniti, da ima poravnane marsikatere materialne stroške, da dobi dodatke ter dnevnice. Zakaj rabimo politike? Z mojega vidika jih ne. Vendar kot kaže, se jih ne bomo znebili. Podpiram idejo, da bi na vrh stopili tisti, ki jim je mar za ostale, a hkrati me skrbi, da bi tudi oni podlegli moči in denarju, kar se je do sedaj zgodilo še vsem.

  Tvoj zadnji stavek pa sprejemam v celoti. Če bi se tega zavedali vsi, bi bil svet veliko lepši.

 • 45. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:58

  Plujem

  A.N. – Res je žalostno, kako se razmerje med poštenim delom in dobrim plačilom vse bolj briše.

 • 46. Plujem  |  20.06.2010 ob 22:59

  Plujem

  Anze – Če bi dobil samo 3.000 EUR, bi bilo glede na položaj, v primerjavi z ostalimi direktorji javnih služb, res malo. A pozabil je omeniti vse ostale ugodnosti, zaradi katerih celokupno gledano mesečno dobi precej več.

 • 47. Plujem  |  20.06.2010 ob 23:00

  Plujem

  Don – Še marsikakšen politik bi rabil podobno lekcijo.

 • 48. Plujem  |  20.06.2010 ob 23:01

  Plujem

  željko – Marsikaj je pozabil povedati.

 • 49. Plujem  |  20.06.2010 ob 23:02

  Plujem

  aneri – Si dobro prebrala, kaj je napisal LordWales? Ker tvoj komentar piše ravno nasprotno.

 • 50. Plujem  |  20.06.2010 ob 23:06

  Plujem

  lovček – Ne glede na to, da so nas učili, da vsakdo slej ko prej najde zaposlitev, če je le zaposljiv, bi tistih nekaj načinov, ki jih je omenjal LordWales zanimalo tudi mene.

 • 51. Plujem  |  20.06.2010 ob 23:07

  Plujem

  Maj – Res upam, da se hecaš. Sicer pa bi moral malce podrobneje pogledati, kakšne ugodnosti naši funkcionarji še uživajo.

 • 52. Plujem  |  20.06.2010 ob 23:10

  Plujem

  David – Ne pišem o neki drugi vrsti ljudi, vendar si nisem drznila vzeti pravice, da bi se s svojo plačo, ki je nekje okoli slovenskega povprečja, štela med tiste, ki komaj shajajo skozi mesec.

 • 53. Maj  |  20.06.2010 ob 23:39

  @Plujem, Res bi lqahko dobil cel kup dodatkov tako kot si jih izplačujejo vsi ostali, da zdravnikov niti ne omenjam-potem bi moral Pahor dobiti plačano dežurstvo 24 ur na dan saj ga v primeru kakšne hujše stvari vržejo tudi iz postelje in zdravniki zaradi takšnih stvari na debelo kasirajo.

  Ampak Pahor si je vsem tem dodatkom odpovedal(zato mu pa tudi vedno zmanjkuje denarja), da pokaže kako se varčuje in potem tudi od drugih vsaj malo lažje zahteva, da naj varčujejo tudi vsi ostali, ki pa ga bolj malo poslušajo ali pa takoj štrajkajo.

  V tej državi na državne stroške živi ogromno ljudi in denar mečemo prav skozi okno ampak Pahorju pa ne more nihče očitati razsipnosti. Vsaj s Falconom bi se lahko vozil, da bi prihranil čas in ga koristneje porabil, ne pa, da ga zgublja, ko čaka na redne linije.

  Tisti, ki pa vam ni jasno odkod ima prihranke panaj vam povem, da je bil prej Evropski poslanec in je imel skupaj z dodatki(za mnogo manj dela) vsaj dvakrat višjo plačo kot jo ima danes.

  Lp

 • 54. P.J.  |  24.06.2010 ob 21:57

  P.J.

  Le kdaj se bomo naučili? :S

 • 55. Plujem  |  26.06.2010 ob 21:17

  Plujem

  Maj – A vse te podatke poznaš iz prve roke? Ali si jih prebral v časopisu?

 • 56. Plujem  |  26.06.2010 ob 21:18

  Plujem

  P.J. – Če bi vsaj vsak začel pri sebi, v privatni sferi, bi naredili že veliko.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Junij 2010
P T S Č P S N
« Maj   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats