Uf. Nekateri se res ves čas pritožujejo.

10.06.2010

Prijatelj mi je zadnjič pripovedoval o ženski, ki se je ves čas nad vsem pritoževala. Saj ne, da mu ne bi verjela. Le predstavljati si nisem mogla, kaj to dejansko pomeni in kako lahko to nekdo zares  počne.  Zdelo se mi je čisto neverjetno, da je kdo res zmožen pritoževanja nad vsem in ves čas. No. Vse  do sedaj, ko sem imela priložnost spoznati prav tako žensko.

Ne samo, da se je pritoževala nad vsem, kar se je dogajalo, tudi energija, ki jo je  oddajala, je bila odbijajoča in mi je pobirala še tisto nekaj energije, ki sem jo zaradi preutrujenosti imela. Zdelo se mi je, da ji je vse odveč. Njeno obnašanje pa je nakazovalo na velik ego, ki je osnovan na pomanjkanju samozavesti, in zato tej osebi dela več škode kot koristi. Na trenutke sem dobila občutek, kot da ta oseba želi, da bi se cel dvet vrtel okoli nje ter da je njena iluzorna samovšečnost v napoto še najbolj njej.

Kasneje sem razmišljala, da ni čudno, da za ženske res obstaja nešteto prepričanj, kako smo nemogoče in kako težko je z nami preživljati čas.  Preden sem spoznala to osebo, sem si mislila, da so pritožbe moških v večini iz trte zvite. Kar nekatere verjetno še vedno so. Kljub temu pa so nekatere kritike žensk res opravičene. Vseeno pa se nikakor ne strinjam s pripisovanjem takšnih lastnosti vsem ženskam. Z generalizacijo hitro komu naredimo krivico. Zato je pomembno, da vsakomur damo priložnost, da se izkaže. Navsezadnje so odnosi, ki se nam dogajajo, odsev nas samih. In kadar so ti odnosi neprijetni, se moramo najprej sami pri sebi vprašati, kaj nam to pove o sebi. Tudi tisti moški, ki se pritožujejo čez ženske, njihove lastnosti in obnašanje, bi se morali. Odnos je namreč živa stvar, v katero vsaka stran prispeva svoj del. Tako pri preprih kot pri razumevanju.

Vseeno pa priznam, da si ne predstavljam, da bi takšno osebo (moškega ali žensko), ki se ves čas nad vsem pritožuje in se ji to zdi čisto običajno in celo nujno potrebno vedenje, imela ves čas v svoji bližini. Vem, da imajo dnevni dogodki lahko na ljudi različne vplive in da lahko stres pripomore tudi k pritoževanju, ker človek na takšen način “da ven”. Vendar pa je takšno “jamranje”, ki je na nek način tudi “način življenja”, jasen dokaz, da imajo takšni ljudje s sabo še precej dela, preden bodo dozoreli. Pa ne samo dozoreli. Temveč tudi dojeli, ali bolje, začeli dojemati svet v realni podobi. Takšni ljudje namreč radi stremijo k idealom, ki sploh ne obstajajo. In namesto, da bi se ukvarjali s stvarmi, ki imajo za srečo človeka največ pomena, utesnjujejo svoje misli v fizične podobe in silhutete telesa. Res žalostno. Sploh zato, ker so za srečo in resnično ljubezen potrebne drugačne, predvsem nevidne lastnosti, ki z nadutostjo in materialističnim pogledom na ljubezen nimajo nič skupnega.

Fotografija najdena na http://thechampionsheart.com/blog/uploaded/Angry%20Man%20Woman.JPG.

 • Share/Bookmark

V kategoriji dnevnice, ona-on, tisto moje novo, življenje Tagi: , , ,

 

4 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. kaja  |  10.06.2010 ob 21:29

  Enega takega sem jaz skoraj dve leti prenašala, potem je bilo pa dovolj. Ene same pohvale ni bilo, vedno samo šinfanje, pa negativizem. Spil mi je veliko krvi.

 • 2. Truba  |  11.06.2010 ob 09:51

  Hehe se mi zdi, da je huje, ko si z nekom, ki je stalno tiho in nikoli ne veš nič. Pri jamravčkih vsaj veš kaj jih moti in predvidevaš, da jih ostalo ne, da ne omenjam, da s časom razviješ filter in … . Moje izkušnje z nekom, ki je stalno tiho, so prav grozljive. Kot bi po temi hodil brez luči :( . Probajte jutri, ko bo prazna luna, ob dveh zjutraj s sončnimi očali laufati čez najbližji gozd :) . Pa da potem vidim kometarje na to :) .

 • 3. Plujem  |  20.06.2010 ob 21:36

  Plujem

  kaja – O, verjamem, da ti je presedlo. Takšno stalno pritoževanje me prav utrudi. Se mi zdi, kot da bi mi spilo vso energijo, ki jo imam. Upam, da te sedaj obdajajo prijetni in veseli ljudje. :)

 • 4. Plujem  |  20.06.2010 ob 21:50

  Plujem

  Truba – O, verjamem, da je grozljivo, ko je nekdo stalno tiho. Mene odbija že, če kdo kuha mulo. Ljudje pač moramo biti toliko odrasli, da se zmoremo kultivirano pogovoriti tudi, ko se s čim ne strinjamo.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Junij 2010
P T S Č P S N
« Maj   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats