Življenje je iluzija.

23.02.2010

Življenje je iluzija znotraj iluzije. Čas, ki ne obstaja, a je hkrati prisoten. Fizična telesa, ki so obleka dušam. Ter svetovi, ki so del energije vesolja.

Znotraj tega je polno ljudi, ki s konjskimi plašnicami hodijo po cesti. Naravnost. Naduto prepričani, da so najpomembnejši. In najpametnejši. A občasni obvozi še ne pomenijo razsvetljenstva. Daleč od tega.

Bistvo je tisto, ki je najpomembnejše. A ker je očem skrito, ga večina ne opazi. Ne sprejme. In ne dojame. Pa s tem (tokrat) ne mislim na človeške lepote notranjosti. Temveč na energijo, ki nas obdaja. Na energijo, ki je okoli nas. Ki je v nas. In ki nas prežema.

Vse naj bi potekalo hkrati. Ja. Čas naj bi bil samo iluzija, ustvarjena zato, da se ljudje znamo orientirati. Ljudje. Živali časa namreč ne potrebujejo. Niti rastline. Narava jim vse pove. Človeštvo pa postaja vse bolj materialistično usmerjeno. Pri tem pa pozablja na povezavo z naravo.  Na povezavo z energijo. In na povezavo s celoto.

Preteklost, sedanjost in prihodnost naj bi potekale vzporedno.  A na drugi frekvenci. Kar dela moji naravoslovni naravi precej preglavic, ker si nekako ne (z)morem predstavljati, kako to lahko funkcionira. :)

Kajti, če ta teorija drži, potem smo trenutno v trojni vlogi. V preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Saj na nek način smo. Tudi razumsko gledano. Preteklost nas je oblikovala, prihodnost se bo zgodila (na podlagi naših misli), v sedanjosti pa živimo. A sedanjost je le trenutek. Samo hip(ec), ki je že v naslednjem trenutku preteklost.

Gledano z vidika teorije brezčasnosti, bi vzporedno dogajanje časov pomenilo, da vse obstaja hkrati.  A to pomeni, da sedaj, v sedanjosti, združujemo vsa obdobja? Vso znanje? Vse izkušnje? Vse lekcije? Tudi tiste iz preteklih življenj? Če so odgovori pritrdilni, potemtakem združujemo tudi vsa življenja. Tudi življenja, ki smo jih živeli pred tem. A vsakega na drugi frekvenci. In vsakega oblikujemo sami. S pomočji misli. S pomočjo želja. S pomočjo energije. Ker smo le majhen košček. Majhen košček celote.

Zakomplicirano? Za človeške možgane morda res. Ker smo ukalupljeni v mišljenje tridimenzionalnosti. In v mišljenje, še bolj pa sprejemanje materialno dokazljivega. Življenje pa je iluzija. Iluzija, ki jo ustvarjamo sami. Kar je težko sprejeti predvsem takrat, ko se nam dogajajo slabe stvari. V takšnih primerih je lažje kriviti “neko silo”, “nekaj”, kar je povzročilo slab dogodek ali stanje (npr. bolezen). Čeprav so ravno takšni dogodki najmočnejši znak, da moramo nekaj spremeniti. Pri sebi. In v sebi. Se nad sabo in svojimi dejanji iskreno zamisliti. Poskusiti poiskati vzroke dogajanja. Ter jih poskusiti odpraviti.

Toliko vprašanj se mi poraja. O življenju. O brezčasnosti. O fizični smrti.  In o celoti. Pa ne samo meni. Verjetno še komu, ki je kdajkoli o tem razmišljal.

Odgovori pa prihajajo počasi. Ravno v takšnih dozah, kot smo jih posamezniki pripravljeni sprejeti in razumeti.

Fotografija najdena na http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,22556281-661,00.html

 • Share/Bookmark

V kategoriji ezoterika, tisto moje novo, življenje Tagi: , ,

 

10 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. mayafaweks  |  23.02.2010 ob 22:22

  mayafaweks

  KAr se nam je zgodilo nas oblikuje v sedanjosti in nam daje izhodne točke za prihodnost.. Na nek način je to res.. tridimenzionalnost.. A redko kdo tako živiš Preteklost jemljemo kot nekaj, kar se nam je zgodilo več let nazaj.. Ne pa le eno uro čeprav je teoretično že to preteklost… In o prihodnosti govorimo.. čez nekaj let.. ne pa če par minut… To je za nas .. neka sedanjost… Ampak ali ne naredi to dvodimenzionalnosti? Iz preteklosti prehajamo v prihodnost.. Sedanjost je le neka vmesna faza.

 • 2. Plujem  |  23.02.2010 ob 22:28

  Plujem

  Mayafaweks – S tega vidika smo res v dvodimenzialnosti. Ker sedanjost vlečemo še v preteklost in v prihodnost. S tridimenzionalnostjo sem mislila na naše dojemanje sveta. Na višino, širino, globino. To, kar vidimo. To je za večino edino sprejemljivo.

 • 3. tam nekje,...  |  23.02.2010 ob 23:44

  Jp. Today is only yesterday’s tomorrow.

  Na nas oz. v nas je, na kak način in kako globoko želimo vi(e)deti in živeti življenje.

 • 4. Tjažko  |  24.02.2010 ob 07:38

  Veš…bolj ko prebiram tvoje monologe…bolj sem prepričan da niti eden ni tvoje avtorstvo… Oz. sm kar siguren v to… Če bi se mi dalo, bi že našel od kje plonkaš…

 • 5. Plujem  |  24.02.2010 ob 09:06

  Plujem

  tam nekje,… – Res je, vendar včasih samo želje niso dovolj. Potrebno je začeti razmišljati “zmagovalno”.

 • 6. Plujem  |  24.02.2010 ob 09:08

  Plujem

  Tjažko – Hvala. To bom vzela kot kompliment, da so moji zapisi tako dobri. :D Da te pa to, da od kje “plonkam”, kljub temu ne bo skrbelo, ti priporočam, da moje zapise prenehaš brati.

 • 7. NoMercy  |  24.02.2010 ob 09:15

  MKOW :) / twelve points :)

  jaz se premalokrat spomnim, da bi kaj naredil, doživel za sebe :( — ampak, ko se spomnim in mi rata kaj dobrega je pa super :)

 • 8. Gaj  |  24.02.2010 ob 09:51

  Uf, malo zakomplicirano. Priznam, prebral sem zelo površno :) , ker nimam časa.

  “Toliko vprašanj se mi poraja. O življenju. O brezčasnosti. O fizični smrti. In o celoti. Pa ne samo meni. Verjetno še komu, ki je kdajkoli o tem razmišljal.”

  To so večna vprašanja s katerimi se človeštvo ukvarja odkar se zaveda samo sebe. Vsak vsaj malo razmišlujoč človek si ta vprašanja postavlja velikokrat in vedno znova, pa čeprav misli da že vse ve.

 • 9. Plujem  |  24.02.2010 ob 10:04

  Plujem

  NoMercy – Sedaj sem pa že drugič dobila MKOW od tebe. :) Hvala, hvala. :) Če imaš urnik obveznosti, si en termin dnevno vpiši “čas zame: danes bom počel…..”. :)

 • 10. Plujem  |  24.02.2010 ob 10:07

  Plujem

  Gaj – Ja, tokratni zapis res zahteva več pozornosti in premišljevanja. Večina ljudi se res o teh stvareh sprašuje. Vendar smo v trenutku, ko menimo, da vse vemo, spet na začetku. Ampak večina tega takrat še ne ve. :) Sem pa vesela, da bereš tudi, ko te čas preganja. :)

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Februar 2010
P T S Č P S N
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats