Kolikokrat dnevno se zasmejete?

18.01.2010

Smeh ima veliko moč. Kadar je iskren in iz srca, sprosti celotno telo. Tudi zdravilne učinke ima. Pomenil naj bi celo “pol zdravja”. Še pomembnejši  je v medsebojnih odnosih. Kjer je veliko iskrenega smeha (ne posmeha), so odnosi pristnejši. Ljudje se lažje dogovorimo in problemi so hitreje in učinkoviteje obravnavani. Vzdušje je pozitivno in veselo. Počutje posameznika in skupine pa veliko boljše. :)

Vendar ljudje na smeh zaradi različnih razlogov dostikrat pozabimo. Nekateri za nekaj ur, nekateri za nekaj dni, nekateri pa mrkost prevzamejo tudi kot način življenja. In s tem izgubljanjo predvsem sami. Ker je smeh res pomemben. Za duha in telo. Ker daje občutek veselja. Ker pomlaja. Gladi kožo in dela le smejalne gubice. Ki so najboljši dokaz. Dokaz, da se veliko smejemo. :)

Zato ne smemo dovoliti, da nam delovne obveznosti in ostale skrbi odvzamejo nasmeh. Vsaj ne za dlje časa. Seveda smo kdaj žalostni. Jezni. Prizadeti. Pa še kaj, kar nas obremenjuje. Včasih se lahko zgodi, da se cel dan ne zasmejimo.

Nekateri se tudi sprašujejo, zakaj neki bi se smejali, če so cel dan doma, sami. Zakaj pa ne? Privoščite si smeh tudi sami. In zase. Glejte komedijo. Preberite vic. Ali pa znova podoživite dogodek, ki vas je spravil v solze smeha. :)

Glasen smeh, ki je pospremljen tudi s solzicami, prevetri tudi čakre. Res da za krajši čas, ampak jih. Po polni dozi smeha se običajno še nekaj časa počutimo dobro.

Kljub vsemu pa ne smemo pretiravati. Tako kot pri vseh užitkih v življenju. Če si ga privoščimo prevelike količine, nas lahko boli  npr. trebuh. Če ga povzroči nenadzorovano žgečkanje, nas lahko spravi tudi  v slabo voljo. Včasih so ga uporabljali tudi za mučenje. Ampak to so že druge zgodbe, ki nimajo pozitivnega ozadja. Zato jih danes ne bom mešala v besedilo.

Smeh je najpomembnejši za dobro voljo. Zato ga uporabljajmo.  Večkrat dnevno. Za veselje in sprostitev. Pa tudi za druge reči. Saj veste, da z nasmehom lahko odpremo tudi kakšna vrata, ki bi sicer ostala zaprta. Tako veliko moč ima. :mrgreen: Pa še nalezljiv je. :)

Večina jih bo rekla, da se veliko smejijo. Pa se res?

Raziskave so pokazale, da se odrasla oseba v enem dnevu  zasmeji povprečno 40 – krat, medtem kot otroci to naredijo vsaj 400 – krat. Žalostno, kako z leti postanemo obremenjeni  in manj nasmejani. A ne?

In kolikokrat dnevno se zasmejete vi?  ;)

Foto (c) ATLANTIC CENTER
Foto (c) ATLANTIC CENTER

 • Share/Bookmark

V kategoriji bonaca, cukrčki, tisto moje novo, življenje Tagi: , , ,

 

8 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. nish  |  18.01.2010 ob 22:27

  O ne ne…nikdar ga ni preveč…mam pa že raje trebuhobol zaradi smeha kot glavobol zaradi mrščenja čela.

  Ok…jaz sem po “tvoji” lestvici še otrok…ne štejem smeha, jem ga pa ves dan…ker sem enkrat pobrala, da je dan brez smeha izgubljen /al nekej podobnega/… jaz pa ne maram izgubljat dnevov. In meni najljubši kompliment je bil in vedno bo…kadarkoli sem te pogledal, si se smejala.

 • 2. Plujem  |  18.01.2010 ob 22:42

  Plujem

  nish – To se pa strinjam. :) Če je zaradi lastne želje po smehu, potem naj boli. :) Da se toliko smeješ, je pa odlično. :) Ohrani otroka v sebi. To podarja tudi razposajenost. :) Da je dan brez smeha izgubljen, sem tudi jaz nekje slišala. Zato ga poskušam ohranjat skozi cel dan. Čeprav je dostikrat, ko me obkrožajo same “murke”, to precej zahtevno. Ampak se ne dam. :) :)

 • 3. nish  |  18.01.2010 ob 23:09

  Oh, saj meni tudi kdaj smeh pobegne, pa ga potem iščem po vseh kotih – kdaj tudi neuspešno. res pa je, da neizmerno uživam v družbi, kjer se veliko smeji. Fajn je, če se znaš nasmejat tudi svoji neumnosti…jo tudi lažje “preboliš”. ;)

 • 4. Plujem  |  19.01.2010 ob 09:11

  Plujem

  nish – Prav res. Taka družba je najboljša. :) Tiste, ki se zmorejo nasmejati tudi na svoj račun, pa še posebej spoštujem. Ker jih ni ravno veliko. (Vsaj v moji družbi.)

 • 5. P.J.  |  19.01.2010 ob 14:48

  P.J.

  :D Evo, kakorkoli že, danes vsaj en nasmeh več. Hvala.

 • 6. Truba  |  19.01.2010 ob 23:01

  Kaj je to smeh :) ?

 • 7. Plujem  |  20.01.2010 ob 12:28

  Plujem

  P.J. – Me veseli, da ti je to narisalo nasmeh na obraz. :) Kar tako naprej. :)

 • 8. Plujem  |  20.01.2010 ob 12:30

  Plujem

  Truba – :D

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Januar 2010
P T S Č P S N
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats