Bela Obala

19.12.2009

Tudi na Obali je sneg. In to mnogih letih, so mi povedali v hotelu. :) Potemtakem imam res srečo, sem si mislila.  Pa tako sem si želela imeti sončne dneve, brez snega. Ga imamo namreč že pri nas doma ponavadi kar precej. Ampak. Sem že navajena. Da se dogajajo “neobičajni” dogodki, ko se kam odpravim. Tako da sem se samo nasmejala.

Se (pre)toplo oblekla. Seveda po vzoru čebulice. Zadekana sem bila namreč res z vseh strani, tako da sem se počutila popolnoma okorno. Ampak toplo (no, vsaj na začetku). :)

In se odpravila v primorsko prestolnico. Že po nekaj korakih sem ugotovila, da je moja kapa precej vpadljiva, saj me je en fant še prav posebej čudno gledal. Ampak, hej. Najprej toplota, potem lepota. :D

(c) Plujem

Foto (c) Plujem

Zavila sem proti obali in že od daleč opazila galebe. Pravzaprav sem jih (no, ne vem, če točno njih :) ) srečala že na cesti, ko so se posedali na avtomobile, medtem ko smo se vozili. Kaj takšnega še nisem videla.

Tokrat so bili na kamnih ob obali. Nekaj pa jih je bilo tudi v vodi. In se jih prepuščalo toku. So se mi kar zasmilili. Verjetno niso vajeni nizkih temperatur in snežne odeje.

(c) Plujem

Foto (c) Plujem

Seveda snega ni bilo toliko, kot sem ga vajena v naših koncih. Kljub vsemu pa je pobelil nekaj travnikov in ceste. Sploh tiste manj prevozne. Ampak je bilo precej romantično. Žal ga ni bilo dovolj, da bi lahko naredila snežaka, bilo pa ga je dovolj, da sem vanj narisala srček. :) Za lepe misli. In dobro voljo.

(c) Plujem

Foto (c) Plujem

Po krajšem času sem se odločila, da grem nekam na toplo. Veter me je precej prezebel. Koža je kar ječala, ustnice so se popolnoma skrčile. Skoraj jih ni bilo več. Tudi vazelina ni pomagala. Zato sem šla na toplo pijačo. In se zabavala ob prijetnem ženskem klepetu.

Po tem pa se znova odpravila v center. Bila sem namreč povabljena v prijetno družbo na ogled mesta. Razkazala sta mi mestno jedro in mi predstavila bistvene stvari. Zelo zanimivo.

Sprehodili smo se tudi mimo nekaterih decembrskih okraskov ter si ogledali okrašena drevesa.

(c) Plujem

Foto (c) Plujem

In “spreminjajoče se”lučke.

(c) Plujem

Foto (c) Plujem

(Te nočne fotografije niso jasne, ker ga je fotič spet začel nekaj hecat. Ali pa ga je morebiti samo tako zeblo. Kakorkoli, rezultat je isti. Nečiste fotke. A jih vseeno dodajam. Za priokus decembrskega vzdušja.)

Po tem pa se pogreli ob šalci toplega kakava/kave. Verbalno – neverbalne informacije so kar kapljale in potrdile nekatera moja predvidevanja ter dodale še nove stvari. Sproščujoč klepet. Kjer imaš občutek, da lahko rečeš, kar želiš.

Ko nas (no, ženski del družbe :D ) je nazeblo, smo se odpravili domov. Vsaj jaz z občutkom, da sem spoznala dve prijetni osebi.  :)

Prijeten dan, s prijetnim zaključkom, bi lahko zaključila. :)

 • Share/Bookmark

V kategoriji cukrčki, dnevnice, dopust, križarjenja, tisto moje novo Tagi: , , , ,

 

8 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. noah  |  19.12.2009 ob 21:05

  noah

  Le nekaj kilometrov stran je bilo pa takole :lol: http://noah.blog.siol.net/2009/12/19/izola-v-snegu/

 • 2. Plujem  |  19.12.2009 ob 21:32

  Plujem

  Noah – sem pogledala. Res čudovito. Mmmm.

 • 3. Truba  |  19.12.2009 ob 22:52

  Nice footwork :) . Pa lepa drevesa :) .

 • 4. Plujem  |  20.12.2009 ob 09:51

  Plujem

  Truba – če bi ga bilo več, bi lahko delala angelčke v snegu. :D

 • 5. nevenka  |  20.12.2009 ob 09:57

  nevenka

  Si bila v Kopru? Ta je včasih turistično kar malce prezrt. A stari del Kopra je lep. Tako kot Izola, Piran je žal od roke, Portorož je pa dologčasen. Zima in morje tudi meni ne gredo preveč dobro skupaj, a vseeno imam željo, da bi na starost lahko živela v Izoli. Edino za njihovo bolnišnico bi rada videla, da malo dvigne svoje medicinske standarde. No, me veseli, da si kljub mrazu lepo preživela.

 • 6. Plujem  |  20.12.2009 ob 17:18

  Plujem

  Nevenka – ja, tudi v Kopru sem bila. Lep kraj. Bilo je prijetno. Obala vedno navduši. :) A imajo tam bolj slabe storitve? Poslopje se prav bohoti tam na hribu. Precej mogočno deluje.

 • 7. Don Marko M  |  21.12.2009 ob 19:11

  e ženo, ovako čemo…..naslednjič ko misliš priti v Koper, to najavi vsaj mesec prej….da skličemo referendum tvojega prihoda…..ker sredi poletja pa nam res ni do snega….. :)

 • 8. Plujem  |  21.12.2009 ob 19:21

  Plujem

  Hehe. naslednjič bo verjetno enkrat januarja, pa potem spomladi. Poleti pa ne hodim rada tam okoli, ker je prenatrpano. :) Če že ne v samem mestu, pa vsaj pot do tja dol. Tako da lahko že kr skličeš. :) Za spomladi, mislim. :)

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

December 2009
P T S Č P S N
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats