Bistvo biti ženska

17.12.2009

Nikakor v ta sklop ne sodi (brezglavo) tekanje od trgovine do trgovine ter zabijanje časa pred ogledalom. Tudi stalno kokodakanje in pritoževanje čez vse in vsakogar ne. Niti čez materialne dobrine. Kaj šele čez lastnega izbranca. Ali otroke.

Tiste, ki to počnejo, bi morale najprej začeti pometati lastni prag. Pa ne mislim hišnega. Da ne bo pomot. Nekatere rade preveč direktno razumejo. Čeprav. Kakšni bi tudi poduka v smeri higiene ne škodila.(Pa s tem ne mislim, da bi morale  “pucati” edino ženske.)

Prav razumem, kaj nekateri moški prestajajo. Včeraj je pri večerji za sosednjo mizo sedel starejši par. Nimam navade prisluškovati, vendar tistih decibelov res nisem mogla preslišati. Ves čas se je razburjala. Nad njim.  On je seveda molčal. Z leti se je verjetno že navadil, da jo odklopi. Morebiti je razmišljal, kako bi rajši kot na dopustu bil s kolegi in ob šilčku domačega igral šah.  Ni veliko manjkalo, da bi se presedla. Vsakdo ima pri jedi rad mir. Vendar sta precej hitro končala. Predvsem ona. Ki je nekaj komentirala veliko ponudbo sladic. Nadevala si jih je na krožnik in na koncu dodala, da se je nažrla kot prasica. Nehote mi je povezava ušla tudi na njeno predhodno renčanje. Saj ne vem, kaj je bilo v ozadju. Pa niti ni pomembno. Umazanega perila se res ne pere pri jedi. Še manj pa v javnosti. Šmentana reč. Bi človek pričakoval, da leta prinesejo tudi modrost. Ampak v večini primerov se mi zdi ravno kontra.

Sem se potem kar zamislila. Koliko neki je takšnih žensk? Ki smisel vidijo v razburjanju. Ki svoje gonijo ne glede na okolico. Saj vem, da so tudi moški lahko takšni. Ampak (tudi) tokrat se gre o ženskah.

Predvsem o tistih, ki niso dojele bistva svojega poslanstva. No. Vsaj tistega, ki se meni zdi najpomembnejše.

Star rek pravi, da naj bi idealna ženska bila v kuhinji kuharica, na cesti dama, v postelji kurba, možu zvesta žena, otrokom pa ljubeča mama. Novodobni dodajajo še poslovno uspešnost.

Ženski multipraktik, bi lahko rekli. Z vidika komplimentov, seveda.

Marsikdo bo rekel, da je to že zguljen rek. Resda je mnogokrat uporabljen. Žal tudi kot vic. V resnici pa sporoča bistvo. Bistvo biti ženska. Prava ženska.

Da pa ženska sploh vse to lahko je, potrebuje najprej zdravo pamet in sposobnost razumevanja (sebe in drugih). Predvsem pa potrebuje (ob sebi) pravega moškega. Tistega, ki ji nudi ravno enake reči, čeprav v moški vlogi. Šele takrat vloga spola doseže pravi učinek.

vir neznan

 • Share/Bookmark

V kategoriji dnevnice, ona-on, tisto moje novo, življenje Tagi: , , ,

 

9 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Dajana  |  17.12.2009 ob 17:08

  Takih žensk je veliko. Takih moških je veliko. A vsak je odgovoren samo zase. In nikoli ne boš mogel drugega spremeniti. Nekateri ljudje se lahko soočijo s tem, kar jim prinaša življenje, drugi se skrivajo. Različni smo si. :) Jaz sem se v zadnjih letih navadila, da se ne razburjam, če se le da. Če bi bila jaz na tvojem mestu, bi se najbrž takoj presedla. Iščem ljudi, ki mi dajejo mir in udobje. Razburjanja in prerekanja – zakaj sem taka kot sem… ne prenašam. Ali me sprejmi tako kot sem ali pojdi stran. A ne opravljaj me za hrbtom in ne govori laži o meni.

  lp

  ps: Hej, a sem ti že dala link do Bude, kjer ga lahko kaj vprašaš, kako stojiš, itd:

  http://www.buddhatrance.com/blog/wp-content/themes/primepress/oracle/oracle.html

 • 2. nish  |  17.12.2009 ob 17:25

  Pravi in prava /v povezavi z moškim ali žensko, al pa kjerkoli drugje, sej ni važno/ sta besedi, ki sem ju sita. Spufani sta.

  Idealnih pa ni. In hvalabogu za to.

 • 3. Air  |  17.12.2009 ob 18:15

  Ženske nismo majhni majhni otroci, da bi nas vzgajali. Tvoj zapis je tipično mišljenje privrženca patriarhalne miselnosti, po kateri so moški glavni in od očetov izvoljenk prevzamejo skrb za vzgojo žene, ki ne sme biti preveč glasna in predrzna, če jih noče dobiti okoli ušes od nadrejenega moža – očeta št.2. Tip je po tvoje lahko samski, pijanec, nag in prismuknjen, pa ima do tega vso pravico, ženska pa mora biti pod nadzorom moškega(najprej očeta in potem moža) tiho, zapeta do vratu, ves čas v kuhinji in vsem všečna. Moje mnenje je, da kdor ne ljubi zgovorne in samostojne punce, naj je ne poroči in naj si najde dolgoletno naročnico Družine in Ognjišča, ki mu bo ves čas kimala in mirno prenesla klofuto, ki jo bo dobila zaradi preveč ali premalo slane juhe ali neoprane srajce za v službo. Veš kaj, ljuba avtorica bloga. Očitno je, da nimaš svojega lajfa, če moraš ocenjevati ljudi po lokalih in jih takole idiotsko opravljati. Sram naj te bo.

 • 4. Plujem  |  17.12.2009 ob 18:39

  Plujem

  Dajana – hvala za link, nisi mi ga še dala. Kar se pa tiče razburjanja, se pa strinjam. Čim manj, tem boljše je. Pa ne glede na spol. Da ne bo pomot. Včeraj se nisem presedla. Danes pa se bom usedla drugam. :D

  Nish – a veš, da sta res. Ko sem prebrala tvoj komentar, sem ugotovila, da ta dva izraza nista več takšna, kot sta bila. Postala sta frazi. In ko se to enkrat zgodi, dobi priokus grenkobe. Da. Idealov ni. In super je, da jih ni. Sicer pa saj veš. Ideal za nas je tisti, od kogar napake še lahko toleriramo. :)

 • 5. Plujem  |  17.12.2009 ob 18:50

  Plujem

  Air – Sem svoj zapis še enkrat prebrala. Ampak res ne vem, kje v mojem zapisu si dobila takšne informacije (predvidevam, da si ženska). Sploh tisto o pijancih in nekih moških, ki so to samo po spolu. Svoj lajf definitivno imam. :) :Sram me pa je samo takrat, ko ga kej pobiskam. :)

  Včerajšnje dogajanje je bilo pa nemogoče spregledati. Preglasno je bilo.

  Tako da, ljuba bralka mojega zapisa, če bi dobro prebrala teh nekaj stavkov. Sploh zadnji odstavek, bi videla, da je enako pričakovano tudi od moškega. Vzamem pa v zakup, da vsak dojema na svoj način. Zato pa je življenje tako lepo. Ker smo si tako različni. :) Vse najlepše ti želim. Pa le pridi še kaj naokoli. Mnenja druge strani so vedno zaželena. :)

 • 6. Vanja  |  17.12.2009 ob 19:20

  air ti pa idiotsko opravljaš Nekrepove. Kaj ko bi pometla okoli svojega smrdjlivega praga in uporbila še malo kisline?

 • 7. robert  |  23.12.2009 ob 02:02

  Lepo povedano. ;-) Mi je všeč. Če tako razmišljaš, se ne čudim, da tudi v spolnosti doživljaš multiorgazme. ;-)

 • 8. Plujem  |  23.12.2009 ob 09:20

  Plujem

  vanja – to je bistvo; vsak najprej pred svojim pragom.

 • 9. Plujem  |  23.12.2009 ob 09:23

  Plujem

  robert – hvala. :) S tem verjetno misliš tisti stari rek, a ne? :D

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

December 2009
P T S Č P S N
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats