Dovoli mi, da te zalijem :)

30.11.2009

Se mi zdi, da je poleg tega, da vemo, kakšnega partnerja si želimo, pomembno tudi to, da vemo, kaj zmoremo mi nuditi njemu. Pa tudi to, česar ne zmoremo. Nočemo. Ali ne moremo.

Brez tega naše želje delujejo rahlo egocentrično. Kot da samo želimo, nismo pa sposobni dati. Zato si je bistveno pogledati v oči. Iskreno. Brez ovir.

Najprej o tem, česar nočemo dati. Ko razmišljam pri sebi, ne najdem nekih ovir. Zdi se mi, da je bistvo vsega harmonija sobivanja. Brez bolestnih posedovanj. In brez izbruhov ljubosumja. To je še posebej pomembno. Tako za ženske kot moške. Da se začnejo zavedati, da si z nasilnim priklenjanjem partnerja na sebe delajo medvedjo uslugo. In da odvisnost od osebe pravzaprav ni ljubezen.Temveč samo pritajena oblika potrebe po nadmoči. Upravljanju. Nadvladi. Četudi jo opravičujejo s strahom pred izgubo.

Bistvena je predvsem zvestoba. In ne takšna, kjer si ljudje postavljajo meje, kot so: “Saj en poljubček (četudi z jezikom) pa res ni prevara; A sva se šla mrbit kej več kot oralo? Ne. Torej to ni prevara”. Temveč taka, kjer z dušo in telesom ljubiš tistega, s katerim si. In dokler si.

Pa tudi sposobnost komunikacije. Da je mirna. Brez nekih podtikanj. Brez žalitev. Da je sproščena. Takšna, kjer se lahko vse pove. Ker se ve, da bo razumljeno. Obojestransko. Brez bojazni, da ne bo sprejeto. Četudi bo morda včasih potrebna razlaga. Ampak bistvo je v sprejemanju. In podpiranju. Tako pri službenih obveznostih kot pri hobijih, športnih aktivnostih in še marsikje drugje.

Sem včeraj med ustvarjanjem božičnega vzdušja razmišljala, kaj bi lahko nudila svojemu izbrancu. Poleg kuharskih ustvarjanj in cartanja je pomembna tudi opora. Na vseh področjih. Pa občutek sproščenosti. Razumljenosti. Tudi glede njegove preteklosti. Ki je pač takšna, kakršna je. Veliko ljudi pozablja, da se preteklosti ne da spremeniti. In da je “teženje” zaradi nečesa, kar se je zgodilo že davno, nesmiselno, če ne celo neumno. Bistveno je, da se jo sprejme. In osebo tudi. Ker ravno zaradi preteklosti je oseba takšna, kot je. In mi jo ljubimo zato, ker je takšna, kot je. Z vsem, kar je. In kar ima. Pa ne mislim na materialne dobrine, čeprav jih dosti ravno to postavlja na prvo mesto. Bistvene so druge reči. Že Mali Princ je vedel povedati. Če hočeš videti bistvo, moraš gledati s srcem.

Pomembna pa je tudi seksualnost. Takoj za ljubeznijo. Od čutne do divje strastne se pretaka. Odvisno od razpoloženja. Bolj je raznolika, boljša je. Najboljše je, ko se partner ob nas počuti tako sproščenega, da z nami deli svoje fantazije. Ko mu jih začnemo izpolnjevati in ob tem sekundarno zadovoljimo tudi sebe, smo dosegli višji nivo.

Za srečno dolgotrajno partnerstvo je pomembno stalno zalivanje. In skrb. Tako kot skrbimo za rožice, moramo stalno spremljati tudi partnerjeve potrebe. Hkrati pa skrbeti za izražanje (in izvajanje) svojih. Kljub vsem obveznostim.

Naj nikar izgovori časovne stiske ne polnijo vaših ust, ko pozabljate na to, kaj vašega partnerja najbolj razveseli. Ko se začnejo izgovori, se začne tudi konec. Če ne veze, pa vsaj ljubezni. Tega pa ne želite, a ne?

Zato pogumno. “Kang’lco” v roke in AKCIJA. :)

(c) beckersbakeryanddeli
(c) beckersbakeryanddeli
 • Share/Bookmark

V kategoriji cukrčki, dnevnice, ljubeznice, skriti zakladi, tisto moje novo, življenje Tagi: , , , ,

 

11 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Don Marko M  |  30.11.2009 ob 21:27

  bemti, zunaj tako lije, ti paše dodatno zalivaš…. :) ….ti pa dam čistih akademskih deset oz. mojih kmečkih pet kapljic, za ta zapis…. it’s only rock’n'roll….. ;)

 • 2. Plujem  |  30.11.2009 ob 21:31

  Plujem

  O, hvala. S tvoje strani ima pa pohvala posebno težo. :) Zalivati je treba pa skoz. Še posebi takrat,ko zuni lije. :) :D

 • 3. Špelca  |  30.11.2009 ob 22:37

  Saj bo ja vse mokro … ;)

  Ja, veš, saj se strinjam z zapisanim, samo se bojim, da boš prišla počasi do idealnih moških in idealnih žensk, potem smo pa v pravljici. Ljudje pa imamo napake. In lepo je, da tudi te napake sprejemamo … in jih, hihi, zalivamo ;)

 • 4. Plujem  |  30.11.2009 ob 22:44

  Plujem

  To mi je pa všeč, ko si napisala. Da zalivamo tudi napake. Saj veš, kako je z idealnimi. Za nas je idealen tisti, čigar napake še lahko toleriramo. :) Pravljica pa je čisto možna. Samo narediti si jo moramo. Napake so pa tiste, ki življenje začinijo. :D .

 • 5. Jan  |  30.11.2009 ob 23:06

  hehe, dobim asociacijo na en beden komad, ki so ga davno tega tako dolgo žulili povsod, da se človeka prime: Vrtnar (Sašo ?). Drugače pa : ja, itak. J

 • 6. Špelca  |  30.11.2009 ob 23:27

  ja, pravljice – veš, kako je s pravljicami – v njih so črni (slabi) in beli (dobri), vmesnega ni. Zato je meni všeč mavrica v pravljici. ;)

  Kar se tiče popolnih in idealnih, pa mi je všeč misel, ki sem jo slišala nekoč, ne vem pa, kdo je njen avtor (pazi, pogoltni slino, ker je osladna): Nihče ni popoln, ne jaz, ne ti, lahko pa sva popolna drug za drugega.

  Haha, Jan, jaz sem se tudi spomnila na Vrtnarja … (kdo zaliva tvoj cvet itd.)

 • 7. tam nekje,...  |  1.12.2009 ob 05:51

  Seveda,da ima vsak človek napake in,da ni noben popolen,ampak se mora le-teh zavedati!Le tako lahko nekdo postane še boljši.In zakaj ne more biti,kot v pravljici?Ker je preveč lepo,da bi bilo resnično?Ali ker je nemogoče?In ja,verjamem,da sta lahko dve osebi med seboj popolni,zaradi vseh tistih lepih stvari,ki so mogoče in so lahko resnične,ki jih je Plujem tudi zapisala,ker zato drug drugega lahko dopolnjujemo!In to je za moje srce nekaj popolnega in vem,da tudi resničnega! ;) PS.čudovito si napisala

 • 8. Plujem  |  1.12.2009 ob 08:48

  Plujem

  Jan – tega komada pa ne poznam. Mrbit le po melodiji, če bi jo slišala.

  Špelca – men tudi ni do črno belega; rajši imam barvito. :) Misel je pa dobra.

  tam nekje,… – Hvala. Se strinjam, da se dopolnjujemo. “Ko se z nekom zlijemo in postanemo eno.” – še ena izmed takih misli, ki delujejo romantično idealistične, vendar je v njih tudi resnica. :)

 • 9. slikca  |  1.12.2009 ob 11:40

  uuuu…lih to se meni plete po galvi zadnje cajte…sprejet človeka tazga kot je in se ogromno pogovarjat da veš kaj se dogaja obema…napake itak da so, sam jih na tak način kompenziramo…sej poanta tega je lih to da ne pričakujemo popolnosti oz. se zavedamo nepopolnosti, a veš špelca…vse je v glavi…in če si ti preveč narišeš potem je sranje, potem so problemi…če maš pa ti samo skicirano pa pustiš da z njegovo pomočjo skup dorišeta je pa čist druga pesem…samo to zahteva trud in delo, normalno da ja…sam zna bit pa luštno ;)

  upam da sem do zdej dost sporbala in se naučila da mi bo zdej končno ratalo to sprakticirat v tapravi obliki…ker si res močno želim…zaenkrat nama ratuje, sicer v počasnem posnetku ampak važno da se oba tega zavedava in da gre v pravo smer ;)

  plujem, sem že napisala dans enkrat…presenečena kako blizu so najina razmišljanja

 • 10. Špelca  |  1.12.2009 ob 13:17

  evo, slikca, saj se strinjamo, jaz si nič ne rišem, ker se potem rado sfiži … nek osnutek je dobro imeti, da veš, kaj iščeš, in to je to.

 • 11. Plujem  |  1.12.2009 ob 14:00

  Plujem

  Slikca – držim pesti, da ti rata. :) Glede na tvoje besede, ne dvomim, da ti bo. :) Važno je, da oba sodelujeta. Vama držim pesti. :) In ja, zanimivo je, ko najdeš kje koga, ki tuhta podobno. Meni se to zelo redko zgodi..

  Špelca – da, vsaj osnutek. Da vemo, v katero smer gremo. :D Tudi tebi držim pesti. :)

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

November 2009
P T S Č P S N
« Okt   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats