Naredimo nekaj za druge

13.11.2009

Dobili smo priložnost narediti nekaj dobrega, brez skrbi, koliko denarja bo šlo za administracijo.

Spodaj prilagam besedilo, ki ga je sestavil blogerski kolega Don Marko M.

Vabim vas, da sodelujete in da o tem obvestite tudi svoje prijatelje, kolege, sorodnike, poslovne partnerje in tako naprej. Hvala.

***

Pomagamo družini Pinter – zbiramo plastične zamaške

Drage moje in dragi vaši, še drugič in, na mojem blogu, zadnjič letos vas vabim, da se odzovete dobrodelnosti. Tokrat bomo z zbiranjem plastičnih zamaškov, za nakup novega avtomobila, pomagali družini Pinter iz Velenja.

Verjameš, ali pa ne, ampak življenje lažje in prijetneje teče, če ima človek dvoje – zdravje in spoštovanje do sočloveka. Družina Pinter si želi in potrebuje najprej zdravje. In na določen način jim bo na tej poti do zdravja pomagal tudi nov avto. Najmlajši član družine Pinter, Žiga, je še mladoleten. In dobesedno priklenjen na invalidski voziček zaradi Cerebralne paralize. Njegov stik z zunanjim svetom in vrstniki je tako odvisen prvenstveno od prevoznih sredstev, torej vozička in avtomobila. Obiskovati mora tudi preglede v rehabilitacijskem centru Soča. Zdravje ni prizaneslo niti očetu Jože-tu, ki je januarja letos preživel operacijo tumorja na ušesu. Po operaciji ga še dodatno spremljajo težave pljučne embolije, astme. Poleg tega, da je Jože že dve leti na bolniški, mora dodatno obiskovati tudi terapije za obraz v Kliničnem centru.

Glavnina skrbi tako ostaja na mami Nataši, ki mora oba svoja družinska člana voziti na omenjene lokacije. Trenutno ima družina star in rabljen avtomobil, ki se pogosto kvari in na katerega se ne morejo več ravno zanesti pri izvajanju prevozov. Ker so kreditno nezmožni, so se odločili zbirati sredstva za nakup novega avtomobila s pomočjo zbiranja plastičnih zamaškov.

Osnovni izračun kaže, da jim sredstva od prodanih zamaškov za nakup avtomobila lahko zberemo dokaj hitro. Zadostuje, da vsako odjemno mesto dnevno prejme samo po 1 kg zamaškov, kar skupaj pomeni 1300 kg dnevno. Torej lahko potrebno količino 30 ton zberemo že v enem, najkasneje dveh mesecih. Tudi s tvojo dobro voljo in pomočjo, pomagati družini Pinter, bo cilj dosežen.

Trajanje akcije

Zbiranje zamaškov bo potekalo najkasneje do septembra 2010 oz. bo zaključena prej, ko bo zbrana količina 30 ton zamaškov, za katero bo kupec le teh družini Pinter nakazal skoraj 10.000 € za nakup novega avtomobila. O kvoti mesečnih zbiranj in zaključku akcije bo družina Pinter obvestila tudi blogersko skupnost, ki v akciji sodeluje.

Kakšne zamaške zbiramo

Praktično vse, od plastenk sokov, vode, olja, pralnih praškov, mehčalcev, itd. Ob tem pa je potrebno upoštevati dvoje : - zamaški naj bodo velikosti do 10 cm - zamaški naj bodo čisti

Zbirna mesta po Sloveniji

- Zbrane zamaške lahko dostavite najbližjemu lokalnemu gasilskemu društvu. V Sloveniji je nekaj čez 1300 lokalnih gasilskih društev in zelo verjetno je tudi v tvojem kraju. Iskrena zahvala našim gasilcem za sodelovanje. - Zbrane zamaške lahko pošlješ tudi neposredno družini na naslov: Družina Pinter, Cesta Simona Blatnika 1, Velenje 3320. - V kolikor pa je še kdo, podjetje ali posameznik, pripravljen sprejemati zbrane zamaške v svojem kraju, naj to sporoči v komentarjih pod zapisom.

Dodatne opcije

- Kdor želi družini pomagati pri nakupu avtomobila tudi s pomočjo odvoza zamaškov iz zbirnih lokacij do njih naslova, lahko za dodatne informacije kontaktira Natašo Pinter preko gsm : 051 45 81 08 ali e-maila : joze.pinter1@siol.net.

Pozivamo

Avto hiše, da se odzovejo akciji in družini Pinter omogočijo ugoden nakup avtomobila z določenim delom sponzorstva.

Pomembno

Vsi, ki boste zbirali zamaške, kar velja tudi za gasilska lokalna društva, lahko o količini zbranih zamaškov kadarkoli po elektronski pošti obvestite blogerje, ki v akciji sodelujemo in smo objavili poziv v akcijo. Rezultati zbranih zamaškov in sredstev bodo mesečno javno objavljeni do konca akcije.

Za kolege blogerje

Kolegi blogerji, ki še niste bili vabljeni pred začetkom akcije, ste vabljeni v nadaljevanju, da na svojem blogu objavite ta poziv v akcijo, katerega lahko pospremite s svojimi izbranimi besedami.

 • Share/Bookmark

V kategoriji dobrodelno Tagi: ,

 

2 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. noah  |  17.11.2009 ob 09:07

  noah

  Me veseli,da nas je več takih :smile:

 • 2. Plujem  |  17.11.2009 ob 17:06

  Plujem

  Nekaj nas je. :D

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

November 2009
P T S Č P S N
« Okt   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats