Presneti pleh na štirih kolesih

14.10.2009

Spet mi je crknil avto. Že kakšen teden nazaj je začel kazati znake, da ga bo prvi hlad “onemogočil” in da ne bo vžgal. Zato sem ga odpeljala na servis in povedala, da je vžiganje “drugačno”. Seveda mi niso verjeli, ker kaj pa ena baba ve. Avto je pač vžigal, zato se v podrobnosti drugačnega vžiga niso spuščali. Zamenjali so olje, filtre in te reči, za ostalo pa rekli, da je ok.

No, in potem nastopi ta teden, ko se je začela prva jutranja slana. V ponedeljek je bilo še ok; je vžgal z malo pomoči gasa, včeraj je že komaj vžgal, sem morala dodati precej gasa, zato sem se odločila, da ga za vikend spet peljam na servis (naj dodam, da so bile svečke menjane pol leta nazaj). No, danes pa noče vžgati – sploh. Revček je namreč skrit v senci, kamor sonce zaide šele pozno dopoldan in kot kaže, se je odločil, da bo še malo “spal”.

Pustimo to, da naj bi bila ena izmed njegovih prednosti vožnja po sneženih planjavah in da naj bil še posebej primeren za uporabo v zimskih razmerah. NOT.

Nekajkrat sem ga seveda poskušala vžgati, nato sem zaradi baterije (ki je nova!) to opustila. Hotela sem na avtobus, ki mi je, glej ga šment, odpeljal RAVNO pred nosom, kar je pomenilo, da bom morala kar nekaj časa stati in čakati naslednjega. Naj dodam še to, da me je že pošteno zeblo, ker se zaradi vožnje v službo z avtomobilom, oblečem pač manj, kot bi se, če bi šla z javnim transportom. In da se mi je še zelo mudilo, ker imam ravno danes eno pomembno delo za narediti v službi. Nekaj časa sem čakala bus, nato pa sem se odločla, da jezna itak ne morem delati in sem šla nazaj domov. Vmes sem klicala servis in domov, da  povem, da je avto SPET crknil in da ga bom tokrat res zamenjala, ker imam poln ***** te kripe. Naštela sem nekaj genitalij, ki jih moj telefon  očitno ni dobro sprejel, saj je kar crknil. : – S

Ah.

Potem sem prišla sem, da pogledam službene reči. Takoj me najde en kolega na MSNju in me vpraša (že neki časa se namreč nisva tipkala): “Hej, si ti sploh še živa?”. Najrajši bi mu rekla: “Ne, sem že umrla in moj duh tlele gor hodi”. Pa sem se vzdržala. Me je pa tako znerviralo, da mu niti nisem mogla odgovoriti. Sem mu namreč že večkrat povedala, da naj me nikar ne sprašuje teh reči, ker je to primitivno.

Sedaj tipkam ta zapis, da se umirim. Itak moram počakati, da bo avto  sonce dovolj nažgalo, da ga bom lahko (če sploh) vžgala. Vmes so me seveda že večkrat klicali od doma, kaj mislim narediti z avtom, kako bom šla na šiht in take stvari. Lepo sem jim povedala, da razumem, da jih skrbi, vendar da bom poklicala jaz, ko bo stvar rešena. In da mi crkuje tudi telefon (kar so tako videli, ker je linijo ves čas prekinjalo). No, vseeno so me klicali še dvakrat.

Sedaj torej čakam, da se luft ogreje. Zraven pa tuhtam, kakšen avto naj kupim, saj ima ta, ki stoji zunaj in se predaja soncu, vse, kar potrebujem, razen tega, da ne vžge in da je velikokrat na servisu. : – S

 • Share/Bookmark

V kategoriji pleh

 

10 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Don Marko M  |  14.10.2009 ob 09:40

  tako se zgodi, če imaš žensko znamko avta….nabavi si moškega….znamko avta mislim…isto velja za telefon, ker se očitno preveč žensko odziva na tvoje jasno izražanje…. :) pa da se pridružim tvojemu kolegu….Še dihaš ? :)

 • 2. plujem  |  14.10.2009 ob 09:50

  plujem

  Em, saj imam moško znamko avtomobila.

  Ah. Telefon. Vse kar ima več elektronike, mi crkuje. :S Tudi računalniki vsake toliko.

  Sem preverila, in, da, še diham. Zadnji hip si vprašal, sicer bi morda pozabila. :P

 • 3. Don Marko M  |  14.10.2009 ob 10:08

  zdaj te končno razumem, zakaj tako vneto iščeš novega a pravega moškega…. :)

 • 4. Bostjan  |  14.10.2009 ob 10:23

  Bostjan

  Uh, ni slabšega takole navsezgodaj kot to, da avto noče vžgat :( Mogoče bi pomagalo prvo zamenjati servis, k tale mi ne zveni preveč dober, pač naredijo standard stvari, to je pa tudi vse.

 • 5. plujem  |  14.10.2009 ob 10:37

  plujem

  Joooj, Marko. :) Sej moški niso iz elektronike. :)

 • 6. plujem  |  14.10.2009 ob 10:38

  plujem

  Boštjan, servis mojster je fajn, samo preobremenjen. Bom pa morala kar avto menjat. :S

 • 7. Don Marko M  |  14.10.2009 ob 10:53

  eh, ne vem za druge moške, ampak jaz sigurno nisem iz elektronike….čeprav ni manjkalo poskusov, da bi me programirala kakšna programerka….. :) je pa moški telefon, avto, računalnik….in v ženskih rokah ima malo možnosti daljšega obstoja, da ne omenjam posebej, kakšnih “ljubkovalnih” izrazov vse je deležen….. :)

 • 8. plujem  |  14.10.2009 ob 11:41

  plujem

  Hehe.

  Tudi mene so že probali programirat. :) Dosti moških okoli mene ima dostikrat neizmerno željo po tem, da bi me vkalupili in mi oprali možgančke. :)

  Mogoče bo pa kaj na tem; čeprav na stvari res pazim. Pred časom sta mi v isti uri crknila telefon in laptop. Na servisu so rekli, da je bilo vse scvreno noter :S. K sreči sem imela zavarovanega, sem dobila vrnjen denar. :)

 • 9. Bostjan  |  14.10.2009 ob 12:00

  Bostjan

  Hahaha, saj se bodo enkrat naučili, mogoče no, bolje za njih, da se tega pač ne počne :)

  Hmm, resna nekompatibilnost z elektronskimi napravami a :D ;)

 • 10. plujem  |  14.10.2009 ob 12:27

  plujem

  No, tistih, ki to poskušajo, pač nimam v svoji bližini, pa je. :)

  Em, ja. Moja energija je neki nekompatibilna na trenutke, se mi zdi.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Oktober 2009
P T S Č P S N
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats