Jutranje spoznanje

4.10.2009

Ko sem se prejle zbudila, me je zadelo kot strela z jasnega. Celo noč se mi je sanjalo od tistega, s katerim še nimam vsega razčiščenega in s katerim bi (v nekem idealističnem svetu) še bila.

Sanjala sem, da sva se slučajno srečala (v realnosti se namreč nisva videla že precej mesecev, ker on še vedno odlaša, se izgovarja na službo ter mi pravi, da dajva še malo počakati). No, v sanjah sem ga opazila, ko je šel mimo mene in ga poklicala. Ni se niti ustavil, temveč mi je na daleč govoril, da ne utegne in odvihral naprej. Bil je tudi precej spremenjen. Zelo shujšan in z malce daljšimi lasmi. Nekaj časa sem gledala za njim, nato pa odšla naprej. Kasneje sem sanjala, da ima punco in da se želi poročiti. Bila sem presenečena in poskušala izvedeti, kdaj se je to začelo dogajati. Sanje so se nadaljevale z različnimi dogodki o njegovem razhajanju s to punco in ponovno obuditvijo njunih čustev ter pripravo ohceti. Nato sem se zbudila.

In takoj sem (končno) dojela, da se le sprenevedam in da do sedaj kljub želji po realnem dojemanju te situacije, še vedno (sama sebi) nisem zmogla reč bobu bob. Ko sem brala blog o sprenevedanju, kjer Iztok Gartner med drugim navaja tudi to, da se ljudje velikokrat sprenavedajo “Ne morem s tabo na zmenek, saj se trenutno še vedno ukvarjam z bivšo punco.”, v resnici pa si mislijo “Nisi mi všeč in ni mi do zmenka s tabo.”, mi še ni “potegnilo”.

Danes zjutraj pa so se mi koščki sestavili v celoto. Popolnoma jasno mi je, da se tudi tisti “moj” izmika, ker mu pač ni (dovolj, če sploh) do mene. Pravzaprav je bilo to že ves čas verjetno precej jasno, ker se pač ne javi, čeprav, ko se javim jaz, se pogovarja na dooolgo in široooko in kar ne more prenehat, pa tudi vse mi ugodi in pri vsem pomaga, če slučajno kaj potrebujem; da ne omenjam, da se je tudi sam spomnil na popolnoma vse, kar mi je obljubil in tisto tudi pripravil, da mi izpolni… In ti trenutki me begajo. Kljub temu, da so dejstva jasna, le jaz sem jih nekako opravičevala, ker mi je (no, še vedno mi :-S) notranji občutek govoril drugače. In ker se ta občutek običajno ne moti, sem se sprenevedala in živela v neki iluziji, da še ni čas, da se bo vse zgodilo, ko bo čas dozorel, ko bova oba dobila neke izkušnje, ki jih pač potrebujeva in podobno. Dodatno so me v to prepričala omenjena dejanja, ki so predstavljala veliko pozornost do mene in tudi nekatere besede, ki so mu izletele, so mi lahko dale vedeti, da on še nekaj bi…sčasoma.

Morda se moj občutek kljub vsemu ne moti in je še vedno “nekaj” med nama. A vendar, čas je, da se preneham sprenevedati in sprejmem, da tudi če “še nekaj obstaja”, ni dovolj, da bi lahko ohranjala gorečo svečo.

Treba se je prepustiti življenju in narediti korak naprej. Navsezadnje se najboljše stvari zgodijo ravno takrat, ko najmanj pričakujemo.

Še vedno mi gre namreč po glavi sinočnji komad Tomaža Domicelja:

Življenje je lepo, če ga živiš, tako kot ponuja se samo…

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark

V kategoriji sanje, življenje

 

4 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Bostjan  |  15.10.2009 ob 11:25

  Bostjan

  Malce pozen komentar, pa dobro :) Ali čaka na neki “pravi” trenutek, pa se res kaj takega dogaja ali pa mu res ni toliko do tebe, da bi se nehal izgovarjati na službo oz. kaj drugega. Potem je pa še možnost da je bolj sramežljive narave in ne upa narediti koraka naprej, ne vem, malce ugibam :) Sicer pa, ko ti je nekdo resnično všeč se potrudiš in to tudi pokažeš :)

 • 2. plujem  |  15.10.2009 ob 16:10

  plujem

  Da. Res je. V tem času sem prenehala mislim dovoljevati, da ga omenjajo. Stvar je postala tako daleč, da ni več aktualna. Zadnji čas je bil, da je tako.

 • 3. Bostjan  |  15.10.2009 ob 17:32

  Bostjan

  Ja sej veš ne, počasi prideš do tega, če vidiš da ni interesa je bolje da greš čimprej naprej.

 • 4. plujem  |  15.10.2009 ob 20:19

  plujem

  Da. Se strinjam.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Oktober 2009
P T S Č P S N
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats