Dnevne sekirancije ali nianse zanimivosti?

28.09.2009

Začelo se je zjutraj, s pregledom. Gužva, da ne omenjam. Osebje v belih ali modrih oblačilih, ki z vsakim gibom potrjuje, kako odveč jim je biti tam in se ukvarjati z nami, ki smo prišli zaradi svojih težav.

Nadaljevalo se je z odvzemom krvi. Kljub mojim sugestijam, kakšne žile imam in kako naj me pičijo, je seveda gospa vsevedna to počela na svoj način, ker ona bo pa ja že znala, po toliko letih prakse. Ker ji seveda v prvo ni uspelo in rdeča tekočina ni pritekla, se je trudila znova in znova. Iglo vlekla ven in jo znova dajala noter (v isto luknjo, auč) in jo premikala gor in dol (auč še enkrat). Čez določen čas, ko sem ponovila, da me to pravzaprav precej boli, je ugotovila, da imam neke posebne žile. Ah, dajte no, gospa. Kaj res? :) Ugotovila je, da se izmikajo. :) . Ah, kot da ji ne bi tega že na začetku povedala in ji celo povedala tehniko (ki so mi jo pokazale tiste, ki se na to spoznajo). Končno ji je uspelo in napolnila je dve polni epruvetki. Nato me je obvila in odslovila, rekoč, da bodo izvidi čez 4-5 tednov. Celo razložila mi je, da oni pač to delajo v skupinah in da počakajo nekaj časa, da imajo dovolj podobnih testov. Če to ni nehumano. Povedo ti slabe rezultate, zapišejo možne (zelo zaskrbljujoče) vzroke, nato pa….čakaj par tednov! In kaj naj vmes? Se dam v vakuum in se delam, da me ni?

Na poti v službo sem začela premlevati opcije, kako to sprejeti pozitivno…ker so pozitivne misli pravi pristop itd…..

Pa pridem v pisarno, kjer me čaka naslednji tuš. Odločili so se, da nam ukinejo povračilo nekih stroškov. Sicer to kao že velja, a vendar…tokrat je zame bilo prvič in začelo se mi je kopičiti. Prav zavrelo mi je, me znerviralo in popolnoma demotiviralo. Posledično sem začela razmišljati o svojih delovnih obveznostih in ugotovila, da opravljam veliko opravil, ki jih NI v opisu mojih nalog; če se že gremo neka pravila, ki itak ne veljajo za vse.

Prva reakcija je bila seveda misel o novi službi, a sem potem ugotovila, da so vsepovsod vzponi in padci – ali pa sem se morda le tolažila. Kakorkoli, usedla sem se in probala umiriti misli, ker vem, da veliko slabih da še več slabih itd. Pa je bila moja intervencija prepozna. Že sem imela polno pisarno. Vsak je nekaj želel.

Da je bila kapa še bolj polna, so me vmes še klicali, da se je izgubil en moj mail in zato niso mogli pripraviti obračuna. Ah.

Pa še moje žensko curljanje se je danes po mnogih, mnogih letih prakse odločilo, da bo zelo intenzivno. Bilo je nepričakovano (čeprav zelo zaželeno), tako da sem se že napravljala, da grem domov, ker sem NUJNO rabila tuš. Samo še nekaj nujnih opravil sem imela.

Pa me sreča sodelavec in me povleče v pisarno. Zlat, kot je, je takoj opazil, da nisem tako kot običajno, zato mi ni pustil, da zbežim brez razlage. Pogovarjala sva se in pomiril me je. Res sem mu hvaležna.

A ko sem zapustila tisti “varni brlog”, so se znova začeli problemčki, ki sploh niso resni, ampak so kar tko, da parajo živce.

Ugotovila sem, da se moram spraviti domov. Da moram zamenjati okolje in energije se bodo sprostile.

Pravzaprav me dogodki zadnjih dni opozarjajo, da se moram umiriti. Npr. v četrtek sem plačala kazen  zaradi prometnega prekrška,ki sem ga pred tem kar precej časa nesramno prakticirala, da ne omenjam tega, da zadnje čase spet mnogo prehitro vozim. Morda mi je ravno zaradi tega ponovno crknil avto. Najprej sprednja luč, ki kljub menjavi žarnice še vedno ni delala, nato še vžig, kapljanje olja itd. In zdej je na servisu. Hvala očetu, da se lahko prevažam z njegovim. Ne bi zmogla z vsemi torbami še na vlak.

In seveda ponovno razmišljam, da je čas, da zamenjam avto. Večno vprašanje je, kakšnega naj kupim, saj ima zdajšnji popolnoma vse, kar potrebujem, edina napaka je, da je pogosto na servisu.

Ampak, kar je najbolj važno. Moja taktika se je obrestovala. Klicali so me, da so popravili obračun. Pa tudi ključavnico, ki so mi jo namestili na vrata, in se od znotraj zaklepa z gumbom, bodo zamenjali še danes.

Sveže sem stuširana, sama in uživam v tišini. Zvoki prihajajo od zunaj. A me ne motijo.

Ponovno se umirjam.Dojela sem, da so ti dogodki zato, da se nečesa naučim in da nekaj spremenim.

Če naredim povzetek teh dogodkov, je jasno, da so le-ti tisti, ki monotonosti dajejo nianse in s tem delajo življenje zanimivo.

Nas pa, posledično, močnejše.

:)

 • Share/Bookmark

V kategoriji tisto moje novo, življenje

 

7 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Snowblind  |  28.09.2009 ob 18:38

  The everyday ups and downs … :smile:

 • 2. plujem  |  28.09.2009 ob 19:41

  plujem

  Oh, yes, they are :) .

 • 3. Thunderstorm  |  28.09.2009 ob 22:09

  Sem se komaj prebila čez opis, ki se tiče igel lol. Malo manj nazorno prosim :D Mogoče bo pa jutri ali pa čez nekaj dni še posebej dober dan, za povračilo današnjemu :) Avto pa vozi dokler čisto ne crkne, če ti je tako všeč.. Saj ne pravim, da je to pametna taktika, ampak zakaj bi vse moralo biti pametno? =)

 • 4. plujem  |  28.09.2009 ob 22:18

  plujem

  Da. Dobro in slabo, vse se vrača. In danes sem dobila pomembno lekcijo o tem. Avto, joj. Sem že neki časa posvetila odločanju, kaj bi kupila. Zaenkrat ostajam pri svojem. Je že s servisa in zaenkrat dela. :)

 • 5. Tomaž  |  29.09.2009 ob 05:28

  Imeti bi morala Garmina, ki ima vnešene radarje in točke, kjer pogosto ustavljajo, pa bi najbrž prihranila nekaj denarja.

 • 6. plujem  |  29.09.2009 ob 07:32

  plujem

  Verjetno res. :) Saj se poskušam brzdati. Včeraj sem si naštimala počasno musko. To običajno umirja. Hvala za nasvet.

 • 7. » Insomnia 3 - živ&hellip  |  4.10.2009 ob 02:45

  [...] zgodi, da začnemo na življenje gledati veliko bolj pozitivno in ga ceniti takšnega, kot je. Dnevne sekirancije se nam kar naenkrat zdijo le problemčki, ki delajo življenje barvito in začnemo se zavedati, da [...]

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

September 2009
P T S Č P S N
« Avg   Okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats