Korak preveč?

8.09.2009

To se sprašujem že več ur. Sem stopila tja, kamor (še) ne bi smela?

A najprej.

Sem imela prej en pogovor. Dobila nekaj informacij, za katere ne vem, kako naj jih umestim. Povzročila pa je to, da sem spet nehala verjeti sami sebi. Spet se počutim običajno. A sedaj razmišljam drugače. Je to le preizkušnja, da vidim, če zmorem uporabiti to, kar sem se naučila v preteklih tednih?

Verjetno res. Naučiti se moram gledati razumsko in poslušati svoje občutke. To je bistvo. Sedaj se počutim slabo. Ponovno brez energije. Spravilo me je v neprijeten položaj. In verjetno je ravno to lekcija, ki jo moram osvojiti. Tako da…

..to analiziranje pomaga. In spremembe na sebi lahko naredimo le sami.Torej, bom počela stvari, ki mi pašejo. In ki mi ustrezajo. Poslušati moram svoje telo. To je najpomembnejše.

Nato.

Naredila sem prehiter korak popoldan. Sedaj se počutim prav bedno. Tudi reakcija je bila tko – zadržana. Delno zaradi okoliščin, a glede na molk, ki še vedno vztraja….mi misli vsiljujejo drugačno razlago. Čeprav je nočem. Kljub vsemu obžalujem, da sama sebe zapletam v nepremišljena dejanja. Bilo je v trenutku navdiha, spontano. Sedaj… Ah.

Kaj čem sedaj. V resničnem življenju ne obstaja undo. Pa tudi ne bi bilo prav, da bi obstajal. Preveč zmede bi bilo in nobenih pravih lekcij ne bi osvojili. Tako da.

Bogatejša sem za dve lekciji. Ena je povzročila, da začenjam praktično uporabljat naučeno, druga pa to, da bom najverjetneje počasi ponovno začela zapirati svoj oklep. Preuranila sem se. A vendar preden ga zaprem, bom tokrat naredila drugače. Povedala bom, da mi je bad. Ker ljudje drug drugemu ne vidimo v glavo in misli.

Vseeno pa razmišljam, če sem svoj čolniček spet začela poganjati z rokami. Sedaj sem nekje na mestu. Zaustavila sem se in čakam. Čakam na to, ali se bo zgodil vihar, ali me bo sončno vreme popeljalo v najlepše vode. Življenje bo vsekakor odločilo, kaj se bo zgodilo. Potrebno se je prepustiti.

Pa tako toplo je že bilo. Bil je že začetek pomladi. Najlepši letni čas. Ko se vse prebuja, cveti, narava oživi. Listje ozeleni in ptički bolj živo zapojejo. Takrat cveti tudi regrat. Najlepše rožice širnih travnikov.

  • Share/Bookmark

V kategoriji tisto moje novo

 

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

September 2009
P T S Č P S N
« Avg   Okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorije

od 06.02.2010

tumblr visitor stats